ΑρχικήUpdatesX (Twitter): Αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες και για βασικές λειτουργίες

X (Twitter): Αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες και για βασικές λειτουργίες

Έχει περάσει καιρός από τότε που το X (πρώην Twitter) παρουσίασε το X Premium (παλαιότερα γνωστό ως Twitter Blue), μια συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν επιπλέον λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Elon Musk θέλει τώρα να αρχίσει να χρεώνει στους χρήστες μια ετήσια συνδρομή για να έχουν πρόσβαση ακόμα και σε βασικές λειτουργίες του Χ / Twitter, όπως η δημιουργία νέων αναρτήσεων.

Twitter X συνδρομή

Συνδρομή για χρήση του X/Twitter

Σύμφωνα με μια αναφορά του Fortune, το X θα χρεώνει στους νέους χρήστες 1 $ ετησίως, για να χρησιμοποιούν βασικές λειτουργίες, όπως δημιουργία νέων αναρτήσεων, απαντήσεις σε άλλους χρήστες, αναδημοσίευση, like και άλλα.

Δείτε επίσης: X (Twitter): Μπορείτε να περιορίσετε τα replies, ώστε να σας απαντούν μόνο verified accounts

Η έκθεση αναφέρει ότι η ιδέα προήλθε από τον ιδιοκτήτη του X, Elon Musk, ο οποίος έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να χρεώσει όλους τους χρήστες ένα μικρό ποσό για χρήση της πλατφόρμας. Τον περασμένο μήνα, ο δισεκατομμυριούχος είχε πει ότι η πληρωμή είναι ο “μόνος τρόπος” για την απαλλαγή από bots. Αν και το ίδιο είχε πει και για τη χρέωση που είχε επιβάλει νωρίτερα για τη διατήρηση/απόκτηση του blue verified badge.

Από τότε που το Twitter, τώρα X, εξαγοράστηκε από τον Musk, πολλά χαρακτηριστικά έχουν περιοριστεί σε αυτούς που πληρώνουν για την έκδοση Premium. Στην αρχή, η συνδρομητική υπηρεσία ξεκλείδωσε λειτουργίες όπως ένα κουμπί για την επεξεργασία αναρτήσεων, μεγαλύτερες αναρτήσεις, μορφοποίηση κειμένου και θέματα.

Μια αναφορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα αποκάλυψε ότι η X σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει ένα νέο, πιο ακριβό επίπεδο Premium που θα αφαιρεί εντελώς τις διαφημίσεις. Η τρέχουσα συνδρομή X Premium κοστίζει 8 $ ανά μήνα ή 84 $ ανά έτος.

Δείτε επίσης: Το Twitter καταργεί το εργαλείο αναφοράς παραπληροφόρησης για τις εκλογές

Twitter χρεώνει

Όσον αφορά τη νέα συνδρομή για τη χρήση βασικών λειτουργιών, θα ξεκινήσει για χρήστες στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες και ενδέχεται να επεκταθεί σύντομα σε περισσότερες χώρες. Προς το παρόν, το Χ λέει ότι η αλλαγή είναι πειραματική και επηρεάζει μόνο νέους χρήστες.

Αυτή η κίνηση είναι μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας, αφού ουσιαστικά σταματά να παρέχει την υπηρεσία δωρεάν (έστω και αν η χρέωση είναι πολύ μικρή).

Έως τώρα, το Twitter, όπως και πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του και τα έσοδα βασίζονταν στις διαφημίσεις και, μερικές φορές, σε συνδρομητικά πλάνα για περαιτέρω λειτουργίες. Με την αλλαγή αυτή, το X / Twitter πρόκειται να εγκαταλείψει την παραδοσιακή δομή εσόδων και να ασχοληθεί με μια δοκιμαστική φάση χρέωσης για βασικές λειτουργίες. 

Δείτε επίσης: Το X (Twitter) κλείνει το Circle feature στις 31 Οκτωβρίου

Ωστόσο, όπως είπαμε, η αλλαγή δεν αναμένεται να εφαρμοστεί στους υπάρχοντες χρήστες του X, ενώ δεν ξέρουμε αν και πότε θα επηρεαστούν όλοι οι νέοι χρήστες, σε όλες τις χώρες. Πάντως, με την αλλαγή αυτή, η πλατφόρμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να απωθήσει το κοινό.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS