ΑρχικήsecurityΑυστραλία: Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων πλήττεται από επίθεση DDoS

Αυστραλία: Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων πλήττεται από επίθεση DDoS

Το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια, την εθνική ασφάλεια και τη μετανάστευση στην Αυστραλία επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε επίθεση DDoS την Πέμπτη το βράδυ, η οποία έβγαλε τον ιστότοπό του εκτός λειτουργίας για πέντε ώρες, αφού μια ομάδα χάκερ με έδρα τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στον ιστότοπο λόγω της υποστήριξης της Αυστραλίας προς την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Η.Β: To site της βασιλικής οικογένειας εκτός σύνδεσης λόγω DDoS επίθεσης

Αυστραλία

Την Πέμπτη το βράδυ, η ομάδα ανάρτησε στο Telegram ότι πραγματοποίησε μία επίθεση DDoS στο υπουργείο εσωτερικών, μετά την ανακοίνωση της Αυστραλίας αυτή την εβδομάδα ότι η τεχνολογία Slinger που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των drones θα αποσταλεί στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της αντίθεσης της χώρας στη ρωσική εισβολή.

Η Αυστραλία αποφάσισε να συμμετέχει στη παγκόσμια ρωσοφοβική τάση και ανακοίνωσε τη μεταφορά του συστήματος “drone killer” Slinger στο Κίεβο“, αναφέρει το ποστ της ομάδας hacking.

Είναι λυπηρό (ίσως και όχι) που η Αυστραλία δεν έχει συστήματα που να καταγράφουν τις επιθέσεις DDoS μας!

Η επίθεση DDoS πλημμυρίζει έναν ιστότοπο με κίνηση με συντονισμένο τρόπο, με σκοπό να καταστήσει την υπηρεσία απροσπέλαστη. Η ιστοσελίδα για τα εσωτερικά θέματα κατέρρευσε για περίπου πέντε ώρες – κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αυστραλία – από τις 10μμ μέχρι λίγο μετά τις 3πμ. Ο ιστότοπος αποκαταστάθηκε μετά την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων από το αρμόδιο τμήμα.

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος ανέφερε ότι η διακοπή λειτουργίας ήταν “σύντομη”, κατά τη διάρκεια της νύχτας και κανένα δεδομένο δεν παραβιάστηκε από τον κακόβουλο παράγοντα.

Μια έρευνα για τις συνθήκες που περιβάλλουν το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέλιξη, αλλά οι αρχικές εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι η επίθεση DDoS σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να αποτρέψει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας“, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το τμήμα ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την επίθεση.

Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα το τμήμα εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει διακοπές της απόδοσης στην ιστοσελίδα του λόγω της επίθεσης. Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η ομάδα στοχεύει χώρες που παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία, όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δανία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Πολωνία. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίθεση που στοχεύει την Αυστραλία από την ομάδα.

Δείτε ακόμα: Cloudflare DDoS: Οι προστασίες παρακάμπτονται μέσω Cloudflare

DDoS

Η ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα, με πολλές σελίδες που δεν φορτώνουν. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζεται τον ιστότοπο, δήλωσε ότι τα προβλήματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους και δεν οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της DPS: “Η ιστοσελίδα του APH ήταν περιοδικά μη διαθέσιμη λόγω προβλήματος υποδομής του προμηθευτή.”

Το ζήτημα αποκαθίσταται. Τα ζητήματα δεν σχετίζονται με περιστατικό κυβερνοασφάλειας.

Έως και την 12η Ιουλίου, η συνολική βοήθεια της Αυστραλίας προς την Ουκρανία ανέρχεται σε 890 εκατομμύρια δολάρια, με 710 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Οικονομική ρυθμιστική αρχή επηρεάστηκε από DDoS επίθεση

Το DDoS, αναφέρεται στην υπερφότωση ενός δικτύου με μεγάλο αριθμό ταυτόχρονων ερωτημάτων. Προκαλεί την καθυστέρηση ή ακόμη και την διακοπή των υπηρεσιών διαδικτύου, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του ιστού. 

Η προέλευση και η λειτουργία της επίθεσης DDoS 

Οι επιθέσεις DDoS προέρχονται πολύ συχνά από ομάδες χάκερ που υποστηρίζουν μια πολιτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα άποψη, με στόχο να προκαλέσουν πανικό και να διαταράξουν ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις των θυμάτων. 

  • Οι χάκερς χρησιμοποιούν προγράμματα για να αυξήσουν τον όγκο της κίνησης στην ιστοσελίδα του θύματος.
  • Προκαλούν υπερφόρτωση στην ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης από τους χρήστες.
  • Η επίθεση μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες, ανάλογα με την ανταπόκριση της ομάδας ασφαλείας.

Το να είσαι ο στόχος μιας τέτοιας επίθεσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο, τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο φήμης. Η άμυνα και η προληπτική δράση είναι οι μόνες επιλογές για να αντιμετωπίσει κάποιος αυτό το είδος απειλής.

Πηγή: theguardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS