ΑρχικήsecurityΓερμανία: Οικονομική ρυθμιστική αρχή επηρεάστηκε από DDoS επίθεση

Γερμανία: Οικονομική ρυθμιστική αρχή επηρεάστηκε από DDoS επίθεση

Η γερμανική αρχή German Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) ανακοίνωσε ότι μια επίθεση DDoS επηρεάζει τον ιστότοπό της από την Παρασκευή.

German Federal Financial Supervisory Authority BaFin

Η BaFin είναι η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας και αποτελεί μέρος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών. Η αρχή είναι υπεύθυνη για την εποπτεία 2.700 τραπεζών, 800 χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και 700 ασφαλιστικών παρόχων. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται και η επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις παραβιάσεων. Τα τελευταία χρόνια, επέβαλε πρόστιμα 10 εκατομμυρίων και 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Deutsche Bank και την Bank of America, αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Freecycle: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 7 εκατ. χρήστες

Η αρχή αναφέρει ότι έχει λάβει μέτρα ασφαλείας για να θωρακίσει τις δραστηριότητές της από το hacking και τις DDoS επιθέσεις.

Για παράδειγμα, είχε θέσει εκτός σύνδεσης το δημόσιο ιστότοπο στη διεύθυνση “bafin.de“. Ωστόσο, ο οργανισμός διαβεβαιώνει ότι όλα τα άλλα σημαντικά συστήματα λειτουργούν χωρίς περιορισμούς.

Υπάρχουν στιγμές που ορισμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο του BaFin αλλά, υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα λόγω της DDoS επίθεσης.

Ο δημόσιος ιστότοπος της BaFin περιλαμβάνει πληροφορίες για τους καταναλωτές, κανονισμούς, μέτρα και προειδοποιήσεις. Επιπλέον, λειτουργεί ως πλατφόρμα για τη δημοσίευση σημαντικών εγγράφων που σχετίζονται με τις έρευνες και τα ευρήματα της υπηρεσίας.

DDoS επίθεση
Γερμανία: Οικονομική ρυθμιστική αρχή επηρεάστηκε από DDoS επίθεση

Επίσης, ο ιστότοπος φιλοξενεί μια βάση δεδομένων με εγγεγραμμένες εταιρείες και δημόσιους διαγωνισμούς και μια πλατφόρμα για whistleblowers για να αναφέρουν ανώνυμα τυχόν παραβιάσεις. Αυτές οι υπηρεσίες είχαν επηρεαστεί από τη DDoS επίθεση.

Δείτε επίσης: Χάκερ εκμεταλλεύονται το σύστημα αποθήκευσης MinIO για να παραβιάσουν εταιρικά δίκτυα

Η BaFin λέει ότι η IT ομάδα της εργάζεται εντατικά για να αποκαταστήσει πλήρως την πρόσβαση του κοινού στον ιστότοπο.

Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τη DDoS επίθεση που επηρέασε τη γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή. Θα μπορούσαν να κρύβονται από πίσω Ρώσοι hackers που επιτίθενται λόγω της υποστηρικτικής στάσης της χώρας απέναντι στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Έρευνα της VIPRE για spam και phishing emails

Οι DDoS (Distributed Denial of Service) επιθέσεις είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης που στοχεύει στην παρεμπόδιση της πρόσβασης σε έναν ιστότοπο ή μια υπηρεσία, κατακλύζοντας τον στόχο με υπερβολικό αριθμό αιτημάτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση ή ακόμη και πλήρη διακοπή της λειτουργίας ενός site. Οι DDoS επιθέσεις μπορούν να είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για οργανισμούς όπως η BaFin, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και πληροφορίες μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS