ΑρχικήsecurityΗ.Β.: Προβλήματα σύνδεσης σε sites/ apps μεγάλων τραπεζών

Η.Β.: Προβλήματα σύνδεσης σε sites/ apps μεγάλων τραπεζών

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν αναφορές για προβλήματα σύνδεσης και διακοπές λειτουργίας που επηρεάζουν τα sites και τις εφαρμογές για κινητές συσκευές μεγάλων τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Lloyds Bank, Halifax, TSB Bank και Bank of Scotland. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες δεν έχουν πρόσβαση στο υπόλοιπο και τις πληροφορίες των λογαριασμών τους.

τράπεζες Ηνωμένο Βασίλειο

Η αιτία της εκτεταμένης διακοπής λειτουργίας είναι προς το παρόν άγνωστη. Πολλοί πελάτες ανέφεραν ότι είχαν προβλήματα κατά τη σύνδεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο διαδίκτυο από το πρωί.

Δείτε επίσης: Chameleon Android malware: Μιμείται τραπεζικά και crypto apps

Προβλήματα σε μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου

Σύμφωνα με το BleepingComputer, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν διακοπές που σχετίζονται με τα συστήματα online banking και mobile banking, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Απριλίου.

Οι ιστότοποι τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Lloyds, Halifax, TSB και Bank of Scotland ανέφεραν ότι όντως ορισμένοι πελάτες αντιμετώπισαν προβλήματα στη σύνδεση.

Δείτε επίσης: Xenomorph Android malware: Κλέβει πλέον data από 400 τράπεζες

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Διαδίκτυο ή/και το Mobile Banking. Λυπούμαστε γι’ αυτό. Εργαζόμαστε για να το επαναφέρουμε σύντομα στο κανονικό“, αναφέρει ένα μήνυμα που εμφανίζεται στους ιστότοπους.

Η Lloyds Banking Group είναι η μητρική εταιρεία πίσω από γνωστά ονόματα όπως η Lloyds Bank, η Halifax, η Bank of Scotland και έχει πρώην δεσμούς με την TSB. Επομένως, τα συστήματα πληροφοριών αυτών των τραπεζών θα μπορούσαν ενδεχομένως να βασίζονται σε μεγάλο μέρος στην ίδια υποδομή server. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες ομοιότητες μεταξύ αυτών των ιστοσελίδων.

Οι πρώτες αναφορές / παράπονα από πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης, εμφανίστηκαν ήδη από τις 7 π.μ., με ορισμένους να παραπονιούνται ότι η διακοπή λειτουργίας των τραπεζικών συστημάτων συνέπεσε με την ημέρα πληρωμής πολλών υπαλλήλων.

Το BleepingComputer παρατήρησε επίσης εφαρμογές για κινητές συσκευές που εμφανίζουν μηνύματα που σχετίζονται με διακοπές λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Διακοπή λειτουργίας προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας του Exchange Online

Οι διακοπές σε διαδικτυακές υπηρεσίες μπορεί να είναι ενοχλητικές, ειδικά όταν μιλάμε για σημαντικές υπηρεσίες, όπως τραπεζικά συστήματα και εφαρμογές. Αναμένουμε τις ειδοποιήσεις των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με αυτό το εκτεταμένο ζήτημα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS