ΑρχικήsecurityChambersburg Area School District: Επηρεάστηκε από επίθεση ransomware

Chambersburg Area School District: Επηρεάστηκε από επίθεση ransomware

Το Chambersburg Area School District (CASD) επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι μια επίθεση ransomware έχει επηρεάσει τα συστήματα υπολογιστών της. Αυτή η πληροφορία ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του CASD στο Facebook, η οποία επίσης υπογράμμισε ότι όλα τα σχολεία της περιοχής θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου.

Chambersburg
Chambersburg Area School District: Επηρεάστηκε από επίθεση ransomware

Η ανακοίνωση του CASD (Chambersburg Area School District) έδειξε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα στο δίκτυο που επηρέαζαν τη λειτουργικότητα ορισμένων υπολογιστικών συστημάτων. Η ρίζα αυτής της διακοπής εντοπίστηκε ως μια επίθεση ransomware. Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που αποκλείει την πρόσβαση σε ένα σύστημα υπολογιστή ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα του μέχρι να καταβληθούν λύτρα. Συνεπώς, τα δεδομένα γίνονται μη προσβάσιμα για το θύμα.

Η περιοχή έχει προσλάβει εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες για να κατανοήσει το βάθος του συμβάντος και τις επιπτώσεις του στα συστήματά τους. Το CASD σημειώνει: “Η συνεχής εργασία των εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για την έρευνα του συμβάντος και την επίδρασή του στα συστήματά μας έχει γίνει παράλληλα με τις προσπάθειες αποκατάστασης της πλήρους, ασφαλούς λειτουργικότητας του περιβάλλοντός μας.”

Είναι ουσιώδες να εκτιμήσουμε τις αδιάκοπες προσπάθειες του τεχνικού προσωπικού του CASD κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Εργαζόμενοι ακαταπόνητα, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να επαναλειτουργήσουν οι σχολεία.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες από τον Nathan Neil, εικάζεται ότι πρόκειται για μια επίθεση ransomware. Αυτό θα καθιστούσε τα δεδομένα μη προσβάσιμα.

Πηγή πληροφοριών: fcfreepresspa.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS