ΑρχικήsecurityΙσραηλινό νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση ransomware

Ισραηλινό νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση ransomware

Μια ομάδα άγνωστων hacker έκανε επίθεση ransomware σε ένα ισραηλινό νοσοκομείο κοντά στο Τελ Αβίβ την Τρίτη. Ως αποτέλεσμα, το νοσοκομείο έχει διακόψει την υποδοχή νέων ασθενών και ανακατευθύνει τους ανθρώπους σε κοντινά νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Tampa: Κλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα 1,2 εκατομμυρίων ασθενών

Ισραηλινό νοσοκομείο

Η επίθεση ransomware που σημειώθηκε στο ιατρικό κέντρο Mayanei Hayeshua προκάλεσε τον αποκλεισμό των διοικητικών συστημάτων των υπολογιστών του. Παρ’ όλα αυτά, ο ιατρικός εξοπλισμός δεν επλήγη από την επίθεση.

Οι ασθενείς που ήδη λαμβάνουν θεραπεία στο νοσοκομείο συνεχίζουν να λαμβάνουν φροντίδα, αλλά οι νέοι ασθενείς και όσοι χρειάζονται άμεση φροντίδα συνιστώνται να επισκεφθούν άλλα ιατρικά κέντρα, σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

«Ήμασταν απασχολημένοι στο νοσοκομείο κάνοντας ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσουμε κανονικά και να προστατεύσουμε όλα τα δεδομένα», έγραψε το ιατρικό κέντρο στο Twitter.

Η κυβερνοεπίθεση δεν έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη ομάδα hacking και κανένας ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν. Παρόλα αυτά, η χώρα έχει γίνει στόχος πολλών ομάδων με πολιτικά και οικονομικά κίνητρα τα τελευταία χρόνια.

Δείτε ακόμα: Κινέζοι χάκερ μόλυναν κατά λάθος ένα ευρωπαϊκό νοσοκομείο με malware

ransomware

Το 2021, hackers που συνδέονται με την Κίνα προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στα συστήματα υπολογιστών ενός μεγάλου ιατρικού κέντρου στο Ισραήλ, το Hillel Yaffe της Hadera. Η επίθεση ransomware προκάλεσε προβλήματα που κόστισαν στο νοσοκομείο σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν. Ο τομέας της υγείας στο Ισραήλ ήταν ο πιο κοινός στόχος το 2021 σε σύγκριση με άλλους τομείς.

Τον περασμένο Μάιο, Ιρανοί hackers ήταν ύποπτοι για επιθέσεις σε ισραηλινές ναυτιλιακές και εταιρείες logistics, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για τους χρήστες τους. Αξιωματούχοι της κυβερνοασφάλειας στο Ισραήλ κατηγορούν χάκερ που προέρχονται από την ιρανική κυβέρνηση για μια επίθεση ransomware που στόχευσε το κορυφαίο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της χώρας.

Ειπλέον, η υποστήριξη του Ισραήλ προς την Ουκρανία το έχει καταστήσει στόχο για φιλορώσους χάκερ. Το προηγούμενο έτος για παράδειγμα, η ομάδα XakNet, που συνδέεται με το Κρεμλίνο, πραγματοποίησε μια επίθεση DDoS κατά του ιστότοπου του ισραηλινού κοινοβουλίου, ως αντίποινα για τις πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ σχετικά με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Βορειοκορεάτες χάκερ παραβίασαν ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Σεούλ

Το ιατρικό κέντρο Mayanei Hayeshua, που βρίσκεται στο Μπνέι Μπράκ, είναι γνωστό για την παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. Το νοσοκομείο προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της γυναικολογίας, της παιδιατρικής, των επεμβάσεων και της ψυχιατρικής. Οι υπηρεσίες του εκτείνονται επίσης στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας, με την παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων για ασθενείς με ψυχικές διαταραχές. Η ειδική προσοχή που δίνει στην εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των ασθενών του, καθιστά το Mayanei Hayeshua μία σημαντική πηγή υγειονομικής περίθαλψης για την ευρύτερη κοινότητα του Μπνέι Μπράκ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS