ΑρχικήinetΗ Google προειδοποιεί ξανά ότι θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς τον...

Η Google προειδοποιεί ξανά ότι θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο

Στα email που απεστάλησαν κατά το Σαββατοκύριακο, η Google προειδοποίησε εκ νέου τους πελάτες ότι θα ξεκινήσει τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Η εταιρεία θα επιβάλλει αυτόν τον κανόνα μόνο για λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί εντός δύο ετών, αλλά θα ειδοποιήσει πρώτα τους χρήστες ότι οι λογαριασμοί τους είναι υπό κίνδυνο διαγραφής.

“Αν ο λογαριασμός σας θεωρείται ανενεργός, θα στείλουμε αρκετά email υπενθυμίσεων τόσο σε εσάς όσο και στις ανακτήσεις email σας (εάν έχουν δοθεί) πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή διαγραφή οποιουδήποτε περιεχομένου του λογαριασμού σας. Αυτά τα email υπενθυμίσεων θα αποσταλούν τουλάχιστον 8 μήνες πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια στον λογαριασμό σας.” λέει η εταιρεία.

Μετά τη διαγραφή ενός λογαριασμού Google, η σχετική διεύθυνση Gmail θα γίνει ακατάλληλη για χρήση για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού Google.

Η πιο απλή μέθοδος για να διατηρήσετε ένα λογαριασμό Google ενεργό είναι να συνδεθείτε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Όσο διατηρείτε πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας εντός των τελευταίων δύο ετών, θα θεωρείται ενεργός και δεν θα υπόκειται σε διαγραφή.
Πρόσθετοι τρόποι για να διατηρείτε την ενεργότητα του λογαριασμού σας περιλαμβάνουν το διάβασμα ή αποστολή email, τη χρήση του Google Drive, το κατέβασμα εφαρμογών από το Play Store, τη χρήση του Google Search και την παρακολούθηση βίντεο στο YouTube ενώ είστε συνδεδεμένοι, την κοινοποίηση φωτογραφιών ή τη χρήση του Sign in with Google για τρίτες υπηρεσίες.

Η κανόνας έχει επίσης ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών Google με δραστηριότητα στο YouTube (κανάλια, βίντεο ή σχόλια), της κατοχής κάρτας δώρου με χρηματικό υπόλοιπο και της δημοσίευσης εφαρμογών στο κατάστημα Google Play.

Η εταιρεία προειδοποίησε για πρώτη φορά τους πελάτες της ότι άλλαξε τις πολιτικές των ανενεργών λογαριασμών της τον Μάιο, όταν η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος Προϊόντων της Google, είπε ότι παρατεταμένες περίοδοι ανενεργότητας μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι λογαριασμοί έχουν διαρραγεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή ξεχασμένοι ή ανεπιτήρητοι λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που ίσως έχουν διαρρεύσει, δεν έχουν ρυθμιστεί για διπλή επαλήθευση και λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη.

Η εσωτερική ανάλυσή της εταιρείας αποδεικνύει ότι οι εγκαταλειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές μικρότερη πιθανότητα χακαρίσματος από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ενεργοποιημένη τη διπλή επαλήθευση.

Μετά την παραβίασή τους, οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν λογαριασμούς της Google για μια ευρεία ποικιλία κακόβουλων σκοπών, από κλοπή ταυτότητας μέχρι αποστολή ανεπιθύμητων ή email scam.

Ωστόσο, η Google επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κατεβάσουν τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Takeout, και παρέχει μια δυνατότητα που ονομάζεται “Inactive Account Manager” που βοηθά να προγραμματίσει τι θα συμβεί με τον λογαριασμό κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος αδράνειας.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS