ΑρχικήsecurityΤο μεγαλύτερο λιμάνι της Ιαπωνίας σταματά τη λειτουργία του μετά από επίθεση...

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιαπωνίας σταματά τη λειτουργία του μετά από επίθεση ransomware

Το λιμάνι της Ναγκόγια, το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ιαπωνίας, έχει γίνει στόχος επίθεσης ransomware που επηρεάζει επί του παρόντος τη λειτουργία των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων.

Δείτε επίσης: 2023: 33 νοσοκομεία στις ΗΠΑ έχουν υποστεί επίθεση ransomware

λιμάνι Ιαπωνίας ransomware

Το λιμάνι αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του συνολικού εμπορικού όγκου της Ιαπωνίας, λειτουργώντας 21 προβλήτες και 290 θέσεις ελλιμενισμού. Διαχειρίζεται πάνω από δύο εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια και χωρητικότητα φορτίου 165 εκατομμυρίων κάθε χρόνο.

Το λιμάνι χρησιμοποιείται επίσης από την Toyota Motor Corporation, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, για την εξαγωγή των περισσότερων αυτοκινήτων της.

Δείτε επίσης: Δημιουργήθηκε μια νέα έκδοση του εργαλείου DDoSia

Η επεξεργασία εμπορευματοκιβωτίων έχει σταματήσει.

Σήμερα, η διοικητική αρχή του λιμανιού της Ναγκόγια εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με μια δυσλειτουργία στο “Nagoya Port Unified Terminal System” (NUTS), το κεντρικό σύστημα που ελέγχει όλους τους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόβλημα προκλήθηκε από επίθεση ransomware που σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, γύρω στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα.

Η Λιμενική Αρχή εργάζεται για την αποκατάσταση του συστήματος NUTS έως τις 6 μ.μ. σήμερα και σχεδιάζει να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του έως τις 8:30 π.μ. αύριο.

Μέχρι τότε, όλες οι εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στους τερματικούς σταθμούς που χρησιμοποιούσαν ρυμουλκούμενα είχαν ακυρωθεί, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές απώλειες στο λιμάνι και σοβαρή διαταραχή στη διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Ιαπωνία.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιαπωνίας σταματά τη λειτουργία του μετά από επίθεση ransomware

Η Λιμενική Αρχή της Ναγκόγια έχει αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι αυτή είχε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, ο ιστότοπος του λιμανιού ήταν απρόσιτος για περίπου 40 λεπτά λόγω μιας μαζικής επίθεσης distributed denial-of-service attack (DDoS) που εξαπέλυσε η φιλορωσική ομάδα Killnet.

Δείτε επίσης: Σιγκαπούρη: Συνελήφθησαν ύποπτοι για απάτη με Android banking malware

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ο απειλητικός φορέας πίσω από την επίθεση ransomware στο λιμάνι της Ναγκόγια παραμένει άγνωστος, καθώς κανένας απειλητικός φορέας δεν έχει ακόμη αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για την εισβολή.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS