ΑρχικήinetΜαλαισία: Νομικές ενέργειες κατά Meta και Facebook

Μαλαισία: Νομικές ενέργειες κατά Meta και Facebook

Η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, επειδή δεν αφαίρεσε “ανεπιθύμητες” αναρτήσεις.

Μαλαισία Facebook

Οι εθνικές εκλογές του περασμένου έτους οδήγησαν σε αύξηση των εντάσεων μεταξύ των εθνοτήτων. Από τότε που ο Anwar Ibrahim ανέλαβε την εξουσία τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να περιορίσει τις προκλητικές αναρτήσεις που αφορούν τη φυλή και τη θρησκεία.

Η Επιτροπή Επικοινωνιών και Πολυμέσων της Μαλαισίας αναφέρει ότι το Facebook (FB) αντιμετωπίζει πρόσφατα μεγάλο πρόβλημα με ανεπιθύμητο περιεχόμενο που σχετίζεται με θέματα όπως η φυλή, η θρησκεία, η δυσφήμιση, η πλαστοπροσωπία, ο διαδικτυακός τζόγος και οι διαφημίσεις απάτης.

Δείτε επίσης: Facebook/Instagram: Καναδοί χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ειδήσεων

Ανέφερε επίσης ότι η Meta δεν έλαβε επαρκή μέτρα παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της επιτροπής και ότι ήταν απαραίτητη η νομική δράση για την προστασία των καταναλωτών.

Στη Μαλαισία, τα ζητήματα της φυλής και της θρησκείας είναι σημαντικά λόγω της ποικιλομορφίας του πληθυσμού. Περίπου το ήμισυ του πληθυσμού είναι εθνοτικοί Μαλαισιανοί, με μεγάλες μειονότητες Μαλαισιανών Κινέζων, Μαλαισιανών Ινδών και αυτοχθόνων λαών.

Ο σχολιασμός των σεβαστών βασιλιάδων της χώρας είναι επίσης ένα ευαίσθητο θέμα και τα αρνητικά σχόλια μπορούν να επιφέρουν ποινές.

Οι νομικές ενέργειες κατά του Facebook έρχονται λίγες εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές σε έξι πολιτείες της Μαλαισίας. Οι εκλογές αναμένεται να φέρουν αντιμέτωπο τον συνασπισμό του Anwar με μια συντηρητική μουσουλμανική συμμαχία.

Δείτε επίσης: MusicGen: Το AI εργαλείο της Meta που μετατρέπει κείμενο σε μουσική

Μαλαισία Meta

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται περισσότερο στη Μαλαισία. Το 60% του πληθυσμού έχει λογαριασμό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μεγάλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook της Meta, το YouTube της Google και το TikTok ελέγχονται από ρυθμιστικές αρχές για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους.

Ορισμένες κυβερνήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία ζητούν συχνά την αφαίρεση περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Facebook: Τεράστιο πρόστιμο λόγω κακού χειρισμού δεδομένων χρηστών

Το 2020, η κυβέρνηση του Βιετνάμ απείλησε ότι θα έκλεινε το Facebook στη χώρα αν δεν υποχωρούσε στις απαιτήσεις της να λογοκρίνει περισσότερο τοπικό πολιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. Πέρυσι, οι αρχές δήλωσαν ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούν στο Βιετνάμ αφαίρεσαν πάνω από 3.200 αναρτήσεις και βίντεο το πρώτο τρίμηνο του έτους, που περιελάμβαναν ψευδείς πληροφορίες και παραβίαζαν τη νομοθεσία της χώρας.

Το 2019, στην Ινδονησία, το Facebook διέγραψε πολλούς τοπικούς λογαριασμούς, σελίδες και ομάδες τα οποία συνδέονταν με ψεύτικες ειδήσεις.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS