ΑρχικήinetΤο Android 14 θα ανανεώσει την λειτουργία Multiple Users

Το Android 14 θα ανανεώσει την λειτουργία Multiple Users

Η λειτουργία Multiple Users του Android μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε shared συσκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα προφίλ για την εργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν ο ανιψιός σας θέλει να δανειστεί το τηλέφωνο για παιχνίδια. Η Google έχει κάνει αρκετά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ δύο ή περισσότερων προφίλ και τώρα η εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο animation για όταν κάνετε ακριβώς αυτό.

Το Android 14 ανανεώνει την λειτουργία Multiple Users
Το Android 14 ανανεώνει την λειτουργία Multiple Users

Η εναλλαγή μεταξύ προφίλ είναι τόσο εύκολη όσο και η επιλογή ενός από τον πίνακα Quick Settings. Το Android 13 πρόσθεσε νέα πολύχρωμα εικονίδια για τα προφίλ των χρηστών και χρησιμοποιούσε ένα animation που ξεθωριάζει κατά την εναλλαγή- ωστόσο, ο Mishaal Rahman αποκάλυψε ότι το Android 14 Beta 3 έχει αναθεωρήσει σημαντικά το UI με ένα πιο ελκυστικό animation. Μόλις ξεκινήσετε την εναλλαγή, η οθόνη σβήνει γρήγορα για να αποκαλύψει ένα εικονίδιο προφίλ σε πλήρη οθόνη με μια κυκλική μπάρα προόδου γύρω του, η οποία εξαφανίζεται μετά τη φόρτωση του άλλου προφίλ. Το interface έγινε full-screen πρόσφατα με το Android 13 και χαιρόμαστε που η Google δεν ανακαλεί αυτή την αλλαγή.

Το νέο animation της εναλλαγής προφίλ διαφέρει ελαφρώς από το παλιό και είναι μια από τις αλλαγές που μπορεί να περάσει απαρατήρητη, εκτός αν χρησιμοποιείτε συχνά τη λειτουργία. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τη Google να υιοθετεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Material Design 3, ακόμη και για κάπως εξειδικευμένες ρυθμίσεις όπως αυτές. Η μετάβαση δεν είναι πολύ ομαλή, αλλά έχουμε πίστη ότι το UI θα διορθωθεί πριν από τη σταθερή έκδοση.

Μπορείτε να ρυθμίσετε προφίλ για τακτική χρήση ή απλά προφίλ επισκέπτη για προσωρινή χρήση στο Settings -> System -> Multiple users. Ο χρήστης ενός προφίλ μπορεί να προσαρμόσει τις ταπετσαρίες, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, ακόμη και το περιεχόμενο της εφαρμογής Φωτογραφίες, χωρίς να επηρεάζονται τα άλλα προφίλ στο τηλέφωνο. Να θυμάστε ότι τα προφίλ χρηστών μπορούν επίσης να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της συσκευής που θα επηρεάσουν όλους τους άλλους χρήστες. Για ασφάλεια, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί πάντα να διαγράφει ανεπιθύμητα προφίλ ή να τα επαναφέρει με λίγα μόνο αγγίγματα.

Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε πολλαπλά προφίλ χρηστών στο τηλέφωνό σας, οι πρόσφατες δοκιμαστικές εκτελέσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι η πρώτη σταθερή έκδοση του Android 14 θα έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS