ΑρχικήinetUber: Φέτος θα παρέχει αυτόνομα οχήματα στους Αμερικανούς

Uber: Φέτος θα παρέχει αυτόνομα οχήματα στους Αμερικανούς

Η Waymo ανακοίνωσε πως έχει λύσει τα προβλήματα της με την Uber και θα συνεχίσει να παρέχει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της στην εφαρμογή κοινής χρήσης διαδρομών αργότερα φέτος.

Δείτε επίσης: Uber: Προσφέρει κρατήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Uber

Η εταιρεία ανέφερε ότι η συμφωνία θα συνδυάζει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Waymo, η οποία θεωρείται η κορυφαία παγκοσμίως, με την μεγάλη κλίμακα των δικτύων της Uber για κοινή χρήση και παράδοση. Η Uber θα καλύπτει τόσο τις μετακινήσεις με Uber όσο και τις παραγγελίες φαγητού με το Uber Eats.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περιοχές όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων, οπότε η συνεργασία θα περιοριστεί αρχικά σε μια περιοχή σχεδόν 180 τετραγωνικών μιλίων στο Phoenix της Αριζόνα.

Η ανάρτηση υπονοεί ότι η εταιρεία ξεκινά τη δραστηριότητά της στην περιοχή και μπορεί να συνεχίσει στο Σαν Φρανσίσκο και στο Los Angeles County όπου λειτουργεί η Waymo, που ανήκει στην Alphabet.

«Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση γίνεται γρήγορα μέρος της καθημερινότητας και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την απίστευτη τεχνολογία της Waymo στην πλατφόρμα της Uber», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi.

Η συν-διευθύνων σύμβουλος της Waymo, Tekedra Mawakana, ήταν εξίσου διακριτική. «Η Uber είναι εδώ και καιρό ηγέτης στο ridesharing και ο συνδυασμός της πρωτοποριακής τεχνολογίας και του πλήρως ηλεκτρικού μας στόλου με το δίκτυο πελατών της παρέχει στην Waymo την ευκαιρία να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους».

Δείτε ακόμα: Ο YouTuber Tanner Cook δέχτηκε σφαίρα κατά τη διάρκεια prank video

αυτο-οδηγούμενα οχήματα

Οι κοινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών είναι ενδιαφέρουσες, δεδομένου ότι πριν από πέντε χρόνια οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε μία επιζήμια δικαστική διαμάχη.

Το 2017, η Uber προσέλαβε έναν πρώην μηχανικό της Waymo ως επικεφαλής του τμήματός της για την αυτόνομη οδήγηση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η εταιρεία απέκτησε εμπιστευτικά έγγραφα ως αποτέλεσμα αυτής της πρόσληψης. Το 2018, η Uber έλυσε τη διαμάχη της με τη Waymo και πλήρωσε 245 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στην εταιρεία.

Φαίνεται ότι οι εταιρείες έχουν ξαναβρεί καλές σχέσεις ανάμεσά τους, αφού έχουν κοινή φιλοδοξία να επιδιώξουν την προώθηση αυτοκινήτων χωρίς οδηγό σε όλη την Αμερική.

Σε αυτήν την περιοχή του Ατλαντικού, η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων παρουσιάζει καθυστέρηση. Παρόλα αυτά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη δοκιμή διάρκειας τριών ετών στην περιοχή Woolwich, καλύπτοντας απόσταση 1.600 μιλίων, χωρίς κανένα ατύχημα.

Δείτε επίσης: Uber Comfort Electric: Η υπηρεσία EV rideshare διαθέσιμη σε 14 ακόμα πόλεις

Η περιοχή επιλέχθηκε λόγω της πυκνότητας των διασταυρώσεων και της λιγότερο προβλέψιμης προσέγγισης των Λονδρέζων στην οδική ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS