ΑρχικήinetUber Comfort Electric: Η υπηρεσία EV rideshare διαθέσιμη σε 14 ακόμα πόλεις

Uber Comfort Electric: Η υπηρεσία EV rideshare διαθέσιμη σε 14 ακόμα πόλεις

Uber Comfort Electric EV rideshare

Η Uber ανακοίνωσε ότι προσθέτει 14 νέες αγορές στο Comfort Electric, την υπηρεσία της EV rideshare. Αυτό το πρόγραμμα βασίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν παράγουν εκπομπές CO2. Αυτό το κάνει ιδανικό για τη μετακίνηση στην πόλη, αλλά και για μετακινήσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Οι πελάτες της Uber μπορούν να απολαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα όπως το Tesla Model 3, το Ford Mustang Mach-E και το Polestar 2 για να πηγαίνουν στους προορισμούς τους. Η υπηρεσία αυτή εισήχθη στα πλαίσια μιας γενικότερης προσπάθειας της εταιρείας να καταργήσει σταδιακά τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη έως το 2030.

Δείτε επίσης: Η Uber διευκολύνει την εύρεση του ride σας στο αεροδρόμιο

Από σήμερα, το πρόγραμμα Comfort Electric της Uber θα είναι διαθέσιμο σε 14 νέες πόλεις (Detroit, Indianapolis, Jacksonville, Minneapolis / St. Paul, Montreal, Nashville, New Orleans, Orlando, Palm Springs, Phoenix, Pittsburgh, Salt Lake City, Tampa Bay και Toronto). Η υπηρεσία EV rideshare της Uber ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε σε 25 αγορές των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Το Comfort Electric είναι ξεχωριστό από το Uber Green, το οποίο κοστίζει το ίδιο με το UberX, αλλά περιλαμβάνει υβριδικά οχήματα εκτός από ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια μιας “πράσινης μετακίνησης”, η εταιρεία προσφέρει επίσης ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ σε συνεργασία με τη Lime για πελάτες που θέλουν να αποφύγουν εντελώς τα αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Uber: Όσα φέρνει η νέα ανανεωμένη εφαρμογή

Uber ηλεκτρικά

Η Uber λέει ότι θα δαπανήσει 800 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους οδηγούς της να μεταβούν στα ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με τη Hertz για να βοηθήσει στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ προσφέρει ένα κίνητρο (περιορισμένου χρόνου) Zero Emissions, επιτρέποντας στους οδηγούς EV να κερδίζουν επιπλέον 1 $ σε κάθε διαδρομή (έως 4.000 $ ανά ημερολογιακό έτος). Άλλα προνόμια περιλαμβάνουν έκπτωση 100 $ σε φορτιστή Wallbox EV και άλλα 100 $ έκπτωση στην εγκατάσταση. Η Uber είπε ότι η συνεργασία της με τη Hertz για την ενοικίαση Teslas σε οδηγούς σε περισσότερες από 30 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά βοήθησε στην επιτάχυνση της υιοθέτησης EV από τους οδηγούς της στις ΗΠΑ. Ήδη, σχεδόν 50.000 οδηγοί έχουν νοικιάσει ένα Tesla μέσω του προγράμματος, ολοκληρώνοντας περισσότερα από 24 εκατομμύρια “ηλεκτρικά ταξίδια”.

Η Uber έχει επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Hertz και στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο, ώστε να διαθέσει έως και 25.000 οχήματα Tesla και Polestar στους οδηγούς έως το 2025, ξεκινώντας από το Λονδίνο, μετά το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Uber ενσωμάτωσε το CarPlay της Apple

Όπως είπαμε και παραπάνω, με την υπηρεσία EV rideshare Comfort Electric, η Uber προσπαθεί να πετύχει το στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων στη Βόρεια Αμερική έως το 2030. Πέρα από αυτό, όμως, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στο μισό έως το 2025 και θέλει να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων παγκοσμίως έως το 2040.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδρομές Comfort Electric κοστίζουν περισσότερο από ένα τυπικό UberX (περίπου 20-40% παραπάνω). Ωστόσο, η Uber προσπαθεί να προσελκύει τους πελάτες να το δοκιμάσουν, προσφέροντας έκπτωση 25% σε δύο διαδρομές με τον κωδικό κουπονιού “GOELECTRIC” από τις 11 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS