ΑρχικήinetΤα παλιά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ

Τα παλιά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ

Παρόλο που μπορεί να μην είναι δημοφιλή παγκοσμίως, τα παλιά τηλέφωνα παραμένουν στη μόδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε επίσης: Η Samsung διορθώνει ευπάθειες κλήσεων Wi-Fi που επηρεάζουν τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy

παλιά τηλέφωνα

Ποιος δεν θυμάται τα παλιά κινητά των ’90s και ’00s; Κινητά που σήμερα μοιάζουν σαν εκθέματα μουσείου, αλλά στην εποχή τους αποτύπωσαν το πνεύμα της εποχής και των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούσαν. Αν και οι σύγχρονες συσκευές έχουν πολλές προηγμένες δυνατότητες, τα παλιά κινητά παραμένουν καλοφτιαγμένα, υψηλής ποιότητας και εξακολουθούν να εκτελούν βασικές λειτουργίες που είναι επιθυμητές από τους χρήστες.

Εταιρείες όπως η HMD Global, η κατασκευάστρια εταιρεία των τηλεφώνων Nokia, συνεχίζουν να πωλούν εκατομμύρια κινητές συσκευές που μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιούσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Πέρα από τα τυπικά κινητά τηλέφωνα flip ή slide, καλύπτει επίσης τα “feature phones” που περιλαμβάνουν βελτιωμένες λειτουργίες, όπως πλοήγηση GPS και hotspot.

Νομίζω ότι μπορούμε να το δούμε σε συγκεκριμένους πληθυσμούς της Gen Z ότι έχουν βαρεθεί τις οθόνες“, είπε ο Jose Briones, συντονιστής του subreddit, “r/dumbphones“.

Το 2022, οι ΗΠΑ γνώρισαν μια αύξηση στην πώληση των flip phones από την HMD Global, με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις μηνιαίως! Ταυτόχρονα, οι παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της HMD σημείωσαν μείωση των αριθμών, σύμφωνα με τις εκθέσεις της εταιρείας.

Η Counterpoint Research αποκάλυψε ότι ένα αξιοσημείωτο 80% των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το 2022 προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ινδία. Ωστόσο, μια ορισμένη ομάδα νέων Αμερικανών αντιστέκεται στην τάση και επιστρέφει σε απλούστερα “παλιά” τηλέφωνα.

Δείτε ακόμα: Τηλέφωνα Pixel κρασάρουν μετά την αναπαραγωγή ενός συγκεκριμένου βίντεο στο YouTube

Στη Βόρεια Αμερική, η αγορά για λιγότερα έξυπνα τηλέφωνα είναι σχεδόν ισοπεδωμένη“, δήλωσε ο Moorhead. “Αλλά θα μπορούσα να δω να αυξάνεται έως και 5% τα επόμενα πέντε χρόνια, αν μη τι άλλο, λόγω των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία“.

Μάρκες όπως η Punkt και η Light αξιοποιούν την τρέχουσα τάση, παρέχοντας συσκευές που διευκολύνουν μια πιο προσεκτική προσέγγιση στη χρήση των τηλεφώνων μας και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Το YouTube έχει κατακλυστεί από influencers που προωθούν αυτά τα τηλέφωνα δεξιά και αριστερά.

Δείτε επίσης: RedEyes: Χρησιμοποιεί το malware M2RAT για να κλέψει data από Windows και τηλέφωνα

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με το τηλέφωνο Light δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα λιγότερο έξυπνο τηλέφωνο, αλλά να δημιουργήσουμε ένα premium, minimal τηλέφωνο το οποίο δεν είναι εγγενώς αντι-τεχνολογικό“, δήλωσε ο Joe Hollier, συνεργάτης -ιδρυτής του Light. “Αλλά το θέμα είναι να επιλέγουμε συνειδητά πώς και πότε να χρησιμοποιήσουμε τις πτυχές της τεχνολογίας που προσθέτουν στην ποιότητα της ζωής μας“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS