ΑρχικήUpdatesΗ Samsung διορθώνει ευπάθειες κλήσεων Wi-Fi που επηρεάζουν τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy

Η Samsung διορθώνει ευπάθειες κλήσεων Wi-Fi που επηρεάζουν τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy

Πρόσφατα, η Google ανακάλυψε ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας στα μόντεμ Exynos της Samsung. Οι χάκερς θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκτήσουν τον έλεγχο του τηλεφώνου σας εάν γνώριζαν τον αριθμό του – ένα αναμφισβήτητα απειλητικό γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί. Ευτυχώς, η Samsung επιβεβαίωσε ότι οι ευπάθειες έχουν επιδιορθωθεί και αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S23: Οι φωτογραφίες φεγγαριού είναι ψεύτικες;!

Η Samsung διορθώνει ευπάθειες κλήσεων Wi-Fi που επηρεάζουν τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy

Ένας συντονιστής της κοινότητας της Samsung αποκάλυψε ότι τα τρωτά σημεία του μόντεμ Exynos έχουν διορθωθεί ως μέρος της ενημέρωσης ασφαλείας του Μαρτίου 2023. Η επιβεβαίωση έγινε ως απάντηση σε έναν χρήστη της Samsung που πήγε στο φόρουμ της κοινότητας της εταιρείας για να αναφέρει την ευπάθεια κλήσης Wi-Fi.

Δείτε επίσης: Samsung: Νέα σειρά OLED τηλεοράσεων

«Μετά τον προσδιορισμό 6 ευπαθειών που ενδέχεται να επηρεάσουν επιλεγμένες συσκευές Galaxy, από τις οποίες καμία δεν ήταν «σοβαρή», η Samsung κυκλοφόρησε ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για 5 από αυτές τον Μάρτιο», έγραψε ο συντονιστής. «Μια άλλη ενημέρωση κώδικα ασφαλείας θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο για την αντιμετώπιση της εναπομένουσας ευπάθειας».

Είναι αρκετά αξιοσημείωτο ότι ο υπεύθυνος της κοινότητας της Samsung επέμεινε ότι κανένα από τα τρωτά σημεία δεν ήταν σοβαρό, δεδομένου ότι η ομάδα Project Zero της Google ανακάλυψε πρόσφατα τέσσερις σοβαρές ευπάθειες zero-day στα μόντεμ Exynos της Samsung. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν αυτά τα ελαττώματα και θα μπορούσαν να καταλάβουν τον έλεγχο των συσκευών εξ αποστάσεως και μάλιστα απαρατήρητα!

Samsung Wi-Fi
Η Samsung διορθώνει ευπάθειες κλήσεων Wi-Fi που επηρεάζουν τα πρόσφατα τηλέφωνα Galaxy

Τα επηρεαζόμενα μόντεμ Exynos βρέθηκαν σε πολλά από τα κορυφαία τηλέφωνα Samsung, όπως η σειρά Galaxy S22, το Galaxy A53 και παλαιότερα μοντέλα. Τα πρόσφατα flagship τηλέφωνα της Google, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Pixel 6 και Pixel 7, επηρεάστηκαν επίσης, αν και το τελευταίο έλαβε μια επιδιόρθωση με την ενημέρωση του Μαρτίου.

Τα πρόσφατα μοντέλα Vivo στις ναυαρχίδες και τις μεσαίες κατηγορίες τέθηκαν επίσης σε κίνδυνο, όπως και φορητές συσκευές που τροφοδοτούνται από chipset Exynos W920 και οχήματα που χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή Exynos Auto T5123.

Δείτε επίσης: Η Samsung φέτος μπορεί να κυκλοφορήσει το πρώτο της tri-fold tablet

Το τηλέφωνό σας ή το έξυπνο ρολόι σας μπορεί να διατρέχει κίνδυνο, οπότε φροντίστε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας, αν είναι διαθέσιμη για εσάς. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της συσκευής σας από τυχόν παρατεταμένες ευπάθειες που μπορεί να εμφανιστούν μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS