ΑρχικήUpdatesWindows 10 KB5025297: Τι νέο φέρνει το update

Windows 10 KB5025297: Τι νέο φέρνει το update

Η Microsoft κυκλοφόρησε το προαιρετικό KB5025297 Preview cumulative update για τα Windows 10 22H2, φέρνοντας δεκαοκτώ διορθώσεις / βελτιώσεις.

Windows 10 KB5025297 update

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια κατά κύριο λόγο έκδοση συντήρησης, αλλά περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα Windows Firewall καθώς και δυνατότητα συγχρονισμού των ρυθμίσεων Region και γλώσσας με τον λογαριασμό σας στη Microsoft.

Το νέο Windows 10 KB5025297 update αποτελεί μέρος των προαιρετικών preview updates της Microsoft που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια. Κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Ενημέρωση προκαλεί χάος στο Windows Hardware Stack Protection

Αυτές οι ενημερώσεις είναι οι πρώτες που κυκλοφόρησαν ως μέρος του νέου προγράμματος που ανακοινώθηκε από τη Microsoft τον περασμένο μήνα. Αντικαθιστούν τα “C” και “D” preview updates του προηγούμενου προγράμματος ενημερώσεων.

Όπως είπαμε και παραπάνω, το Windows 10 KB5025297 update είναι προαιρετικό, σε αντίθεση με το Patch Tuesday, που είναι απαραίτητο γιατί περιλαμβάνει διορθώσεις για κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας.

Οι χρήστες των Windows μπορούν να εγκαταστήσουν την προαιρετική ενημέρωση μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, κάνοντας κλικ στο Windows Update και εκτελώντας μη αυτόματα έναν ‘Έλεγχο για ενημερώσεις‘.

Δείτε επίσης: Windows 10/11: Πώς να μικρύνετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Οι χρήστες θα ερωτηθούν εάν θέλουν να την εγκαταστήσουν, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Λήψη και εγκατάσταση“. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, τα Windows 10 22H2 θα ενημερωθούν στην έκδοση 19045.2913.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα λήψης και εγκατάστασης του preview update KB5025297 από το Microsoft Update Catalog.

Windows 10 KB5025297: Τι νέο υπάρχει;

Η ενημέρωση KB5025297 περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ αλλαγές, με τις πιο σημαντικές να παρατίθενται παρακάτω:

  • Η ενημέρωση αλλάζει τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας. Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε application group rules.
  • Η ενημέρωση προσθέτει τη δυνατότητα συγχρονισμού ρυθμίσεων γλώσσας και περιοχής όταν αλλάζετε τη γλώσσα του λογαριασμού Microsoft ή το regional format. Τα Windows θα αποθηκεύσουν αυτές τις ρυθμίσεις στον λογαριασμό σας εάν έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό προτιμήσεων γλώσσας στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows.
  • Η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τη λειτουργία Edge IE. Ο Tab Window Manager σταματά να ανταποκρίνεται.
  • To Windows 10 KB5025297 update αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τη λειτουργία IE του Microsoft Edge. Τα αναδυόμενα παράθυρα ανοίγουν στο παρασκήνιο αντί στο προσκήνιο.
  • To Windows 10 KB5025297 αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει ειδήσεις και ενδιαφέροντα. Μπορεί να τρεμοπαίζει στη γραμμή εργασιών και o File Explorer μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται.
  • Αυτή η ενημέρωση αλλάζει τα εικονίδια εφαρμογών για ορισμένους mobile παρόχους.
  • Αυτή η ενημέρωση επηρεάζει τους χρήστες του Xbox Elite που διαθέτουν το Xbox Adaptive Controller. Αυτή η ενημέρωση εφαρμόζει τις προτιμήσεις controller remapping στην επιφάνεια εργασίας.

Δείτε επίσης: Η Microsoft πειραματίζεται με μια αλλαγή στο Print Screen στα Windows 11

Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα επιδιορθώσεων στο ενημερωτικό δελτίο υποστήριξης KB5025297.

Οι ενημερώσεις των Windows είναι σημαντικές για (για την ασφάλεια π.χ. Patch Tuesday) την απόδοση του υπολογιστή σας. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τακτικά για αναβαθμίσεις, έτσι ώστε να έχετε πάντα έναν ταχύτερο, ασφαλέστερο και με περισσότερες δυνατότητες υπολογιστή.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS