ΑρχικήHow ToWindows 10/11: Πώς να μικρύνετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Windows 10/11: Πώς να μικρύνετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας;

Μετά από μια νέα εγκατάσταση των Windows 10 ή 11, πολλά βασικά εικονίδια εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας σας για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε γρήγορα και εύκολα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τα δικά εικονίδια για διάφορα αρχεία σας. Τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας είναι ένας βολικός τρόπος πρόσβασης στις εφαρμογές και τα αρχεία σας.

Windows εικονίδια επιφάνεια εργασίας

Γενικά, τα Windows χρησιμοποιούν, από προεπιλογή, ένα “μεσαίο” μέγεθος για τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά αν θέλετε να έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα πάρα πολύ εύκολα. Υπάρχει, επίσης, και μια κρυφή επιλογή “extra small“, την οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε για να κάνετε τα εικονίδια πολύ πολύ μικρά. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορείτε να μικρύνετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 10 ή Windows 11.

Δείτε επίσης: Πώς θα επιταχύνετε τη διαδικασία εκκίνησης των Windows 10

Πώς να κάνετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας μικρότερα;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας για να κάνετε τα εικονίδια μικρότερα. Για να αλλάξετε το μέγεθος των εικονιδίων, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή “View” και επιλέξτε “Small Icons”.

Αυτά τα απλά βήματα λειτουργούν τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11, καθώς και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7. Στα Windows 11, μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl+Shift+4.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μενού (context menu) για να αποκρύψετε εντελώς όλα τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.

Δείτε επίσης: Windows Registry: Τι είναι και πώς να το επεξεργαστείτε;

Extra small: Πώς να κάνετε τα εικονίδια ακόμη μικρότερα

Όπως είπαμε και παραπάνω, στα Windows 10 και 11, υπάρχει και μια κρυφή επιλογή, για να κάνετε τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας εξαιρετικά μικρά. Αυτή η επιλογή θεωρείται κρυφή γιατί δεν εμφανίζεται στο context menu. Για να μικρύνετε ακόμη περισσότερο τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από την επιφάνεια εργασίας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κινείστε προς τα κάτω τον τροχό του ποντικιού σας. Συνεχίστε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να κάνετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας ακόμη μικρότερα (σε σχέση με το μέγεθος “Μικρό εικονίδιο” στο μενού περιβάλλοντος).

Δείτε επίσης: Microsoft Error Lookup Tool: Πώς χρησιμοποιείται σε Windows 11;

Αντίστοιχα, κάνοντας κύλιση τον τροχό του ποντικιού προς τα πάνω, θα κάνετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας μεγαλύτερα από το μέγεθος “Μεγάλα εικονίδια” του μενού.

Επομένως, κάντε κύλιση πάνω και κάτω στον τροχό του ποντικιού, κρατώντας πατημένο το Ctrl, για να ρυθμίσετε το μέγεθος του εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ορίσετε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς και να αυξήσετε τη χωρητικότητα της επιφάνειας εργασίας, κάνοντας τα εικονίδια πιο μικρά. Εάν πάλι, θέλετε να είναι πιο ευδιάκριτα, μπορείτε να τα μεγαλώσετε.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS