ΑρχικήinetΟ Microsoft Edge διαθέτει μια νέα κρυφή λειτουργία Split-Screen

Ο Microsoft Edge διαθέτει μια νέα κρυφή λειτουργία Split-Screen

Η Microsoft έχει αφιερώσει την ενέργειά της στον συνδυασμό του Bing Chat στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, ωστόσο υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν είναι τόσο ορατό: μια μυστική λειτουργία Split-Screen.

edge

Οι πιο πρόσφατες σταθερές εκδόσεις του Microsoft Edge έχουν ένα πειραματικό feature flag για “Microsoft Edge Split Screen”. Προσθέτει ένα κουμπί διαχωρισμού στην κύρια γραμμή εργαλείων, η οποία εμφανίζει ένα grid των καρτελών σας όταν κάνετε κλικ. Η επιλογή μιας καρτέλας θα μετακινήσει την τρέχουσα καρτέλα στο πλάι της οθόνης σας, ενώ η επιλεγμένη θα καταλαμβάνει την άλλη μισή.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος κάθε πλευράς στην επιθυμητή σας προτίμηση σύροντας την κεντρική μπάρα. Οι καρτέλες που είναι οργανωμένες σε δύο μισά έχουν μια μπλε γραμμή στις μπάρες καρτελών τους. Η μπάρα διευθύνσεων, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών και γι’ αυτό μπορεί να φαίνεται προβληματική μερικές φορές – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! Παρ’ όλα αυτά, χωρίζεται και αυτή σε δύο μέρη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλες λειτουργίες.

Αν έχετε ήδη Windows ή χρησιμοποιείτε ένα Linux desktop που υποστηρίζει διάταξη παραθύρων με split ή grid, δεν υπάρχουν πολλά που θα σας ενθουσιάσουν. Αλλά περιμένετε! Υπάρχει μια μοναδική δυνατότητα εδώ – μπορείτε να κουμπώσετε τα παράθυρα σε δικές τους καρτέλες με ευκολία, να τα σύρετε σε κάθε πλευρά της οθόνης και να αλλάζετε γρήγορα μεταξύ τους, όπως χρειάζεται. Αν ψάχνετε για τον τέλειο σύνδεσμο, αλλά θέλετε να αποφύγετε να πηγαίνετε μπρος-πίσω ή να ανοίγετε πολλαπλές καρτέλες, τότε αν περάσετε το ποντίκι πάνω από μια διαχωρισμένη καρτέλα (ή αν κάνετε δεξί κλικ σε μια σελίδα), θα εμφανιστεί μια επιλογή που θα σας επιτρέπει να ανοίγετε συνδέσμους από τη μια πλευρά της σελίδας στην άλλη – πόσο χρήσιμο! Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τους περιηγητές που δεν θέλουν να ασχοληθούν με πολλές λεπτομέρειες όταν ψάχνουν αυτό που χρειάζονται.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία ανοίγοντας το edge://flags/#edge-split-screen, κάνοντας κλικ στο ‘Enabled’ στο επισημασμένο αναπτυσσόμενο μενού και επανεκκινώντας το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί. Δεν είναι σαφές πότε ή εάν η Microsoft θα το διαθέσει σε όλους.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS