ΑρχικήsecurityΤο Northern Essex Community College δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Το Northern Essex Community College δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Μετά από μια κυβερνοεπίθεση που πιστεύεται ότι ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, το Northern Essex Community College έκλεισε και τα μαθήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν πραγματοποιήθηκαν.

Northern Essex Community College

“Το Northern Essex Community College ενημερώθηκε για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυό του την 1η Μαρτίου 2023”, ανέφερε μια δήλωση από το σχολείο. “Το κολέγιο ξεκίνησε αμέσως έρευνα σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες επιβολής του νόμου και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να καθορίσει την έκταση της παραβίασης.”

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking Sharp Panda χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του malware framework “Soul”

Όπως επιβεβαιώνει η δήλωση, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα.

Στη Μασαχουσέτη παρατηρείται έξαρση των κακόβουλων χάκερ που στοχεύουν τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα, με πιο πρόσφατο θύμα το NECC. Τον περασμένο μήνα, τα δημόσια σχολεία του Nantucket έκλεισαν μετά από επίθεση ransomware. Τον Ιανουάριο, τα δημόσια σχολεία του Swansea και το Bristol Community College έκλεισαν επίσης για επιθέσεις ransomware.

Αυτά μπορεί να φαίνονται σαν μικροί στόχοι για τους χάκερ, αλλά ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Peter Tran λέει ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πρέπει να αγνοηθούν. Ο Tran λέει ότι οι χάκερ δοκιμάζουν τις δεξιότητές τους σε μικρότερους στόχους με την ελπίδα να βρουν κοινά σημεία στα συστήματά τους με μεγαλύτερους οργανισμούς όπως κυβερνήσεις και τραπεζικά ιδρύματα.

Δείτε επίσης: Το Emotet malware επέστρεψε μετά από “διάλειμμα” τριών μηνών

Οι χάκερς επιθυμούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, καθώς οι ταυτότητές τους μπορούν να κλαπούν και να αξιοποιηθούν για οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τον Tran.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συχνότητα των επιθέσεων σε σχολεία αυξάνεται ανησυχητικά.

Το 2021, η έκθεση Verizon 2022 Data Breach Investigations Report αποκάλυψε ότι 1.065 εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις απευθύνονταν σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα – μια αξιοσημείωτη αύξηση 75% από το 2020.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Μπλοκάρει από προεπιλογή μη αξιόπιστα XLL add-ins

Ο Tran προτείνει ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με απαρχαιωμένα συστήματα και firewall θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσλάβουν τις υπηρεσίες τρίτων εταιρειών για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: cbsnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS