ΑρχικήinetΟι αναζητήσεις για deactivate των Facebook και Instagram εκτοξεύθηκαν

Οι αναζητήσεις για deactivate των Facebook και Instagram εκτοξεύθηκαν

Προφανώς, το σχέδιο της Meta να εισαγάγει συνδρομές για το Facebook και το Instagram δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τους χρήστες. Αυτή η είδηση προκάλεσε μια έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, οδηγώντας πολλούς χρήστες να αναζητήσουν πώς μπορούν να απενεργοποιήσουν (deactivate) τους λογαριασμούς τους και στις δύο πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Instagram: Τέλος το live shopping από τον Μάρτιο

deactivate Facebook instagram
Οι αναζητήσεις για deactivate των Facebook και Instagram εκτοξεύθηκαν

Η VPNOverview.com διαπίστωσε μια απότομη αύξηση 2.400% στα ερωτήματα αναζήτησης για την “Deactivate Instagram” στο Google Trends λίγο μετά την είδηση που έγινε γνωστή στις 19 Φεβρουαρίου – μια σαφής ένδειξη ότι οι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά το ψηφιακό τους απόρρητο τώρα περισσότερο από ποτέ!

Δείτε επίσης: Meta Verified: Verification συνδρομητική υπηρεσία για χρήστες Facebook & Instagram

Τα ερωτήματα αναζήτησης για το ‘Deactivate Facebook’ αυξήθηκαν κατά 1.566%. Σύμφωνα με το Google Trends, το οποίο μετρά τη δημοτικότητα ορισμένων φράσεων που αναζητούν οι χρήστες στην Google, μετά από αυτές τις τεράστιες αυξήσεις τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν σταδιακά ξανά – είναι προφανές ότι το σχέδιο της Meta τρόμαξε πολλά άτομα και τα έκανε να σκεφτούν να εγκαταλείψουν αυτούς τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το να κατηγορείτε τον Elon Musk για ότι συμβαίνει στον κόσμο μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ωστόσο φαίνεται πιο πιθανό το λανσάρισμα του συνδρομητικού προγράμματος της Meta λίγο μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας Twitter Blue να είναι απλώς μια σύμπτωση.

Φαίνεται ότι η Meta προσπαθεί να δημιουργήσει έσοδα από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Για να το πετύχει αυτό, δημιούργησε μια συνδρομητική επιλογή επί πληρωμή με την ονομασία “Meta Verified” με κόστος 11,99 $. Τα υποσχόμενα οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη ορατότητα και εμβέλεια στα αποτελέσματα αναζήτησης, στις ενότητες σχολίων καθώς και στις περιοχές συστάσεων στην πλατφόρμα τους.

Δείτε επίσης: Instagram: Ο λογαριασμός του Pornhub επέστρεψε… για λίγο

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το ρίσκο δεν άξιζε τον κόπο. Η συνδρομητική υπηρεσία δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, αλλά έχει ήδη κάνει πολλούς να εξερευνήσουν τις εναλλακτικές τους λύσεις. Το Facebook και το Instagram παραμένουν δωρεάν για όλους τους χρήστες, ωστόσο υπάρχει βάσιμη ανησυχία ότι όσοι δεν πληρώνουν για να λαμβάνουν “Meta Verification” θα θεωρούνται ως μέλη δεύτερης κατηγορίας της κοινότητας.

Είναι άγνωστο πόσες αναζητήσεις οδήγησαν στην πραγματική διαγραφή των λογαριασμών τους και η Meta δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες. Το αν αυτή η αντίδραση θα ωθήσει την εταιρεία να επανεκτιμήσει τις στρατηγικές της παραμένει ένα μυστήριο που μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS