ΑρχικήinetInstagram: Ο λογαριασμός του Pornhub επέστρεψε... για λίγο

Instagram: Ο λογαριασμός του Pornhub επέστρεψε… για λίγο

Μετά από χρόνια προσωρινών αναστολών, το Instagram απαγόρευσε οριστικά τον λογαριασμό του Pornhub τον Σεπτέμβριο του 2022. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο λογαριασμός επανήλθε για λίγο. Μέχρι την Τρίτη, τέθηκα ξανά οριστικό ban.

Pornhub Instagram

“Αυτό έγινε κατά λάθος“, είπε στο TechCrunch εκπρόσωπος του Instagram. “Όπως είπαμε και προηγουμένως, απενεργοποιήσαμε οριστικά αυτόν τον λογαριασμό Instagram λόγω επανειλημμένης παραβίασης των πολιτικών μας“.

Οι πολιτικές του Instagram απαγορεύουν αυστηρά το γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του Pornhub δήλωσε στο TechCrunch ότι δεν πιστεύει ότι η πλατφόρμα παραβίασε τους κανόνες που ισχύουν στο Instagram. Από την άλλη μεριά, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Meta, δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες που παραβιάστηκαν.

Δείτε επίσης: No more porn: Επτά ακόμα κράτη επιβάλλουν επαλήθευση ID για ιστοσελίδες ενηλίκων

Όσον αφορά στη σύντομη επαναφορά του account, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι κάπως ανησυχητικό ότι ένας λογαριασμός Instagram που έχει απαγορευτεί μόνιμα θα μπορούσε ενδεχομένως να επανενεργοποιηθεί κατά λάθος. Το TechCrunch ανέφερε ότι το Pornhub έλαβε και μια ειδοποίηση από το Instagram που υπονοούσε ότι η απαγόρευση έγινε κατά λάθος, αν και το ίδιο αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι στάλθηκε λανθασμένα.

Το ζήτημα με τον λογαριασμό του Pornhub στο Instagram απεικονίζει ένα μεγαλύτερο ζήτημα που επηρεάζει δημιουργούς όπως sex educators, pole dancers και sex workers. Ακόμα κι αν οι αναρτήσεις τους δεν παραβιάζουν τις οδηγίες περιεχομένου της πλατφόρμας, πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι οι λογαριασμοί τους είναι επιρρεπείς σε απενεργοποίηση ή αναστολή.

Λόγω της νομοθεσίας των ΗΠΑ όπως η SESTA/FOSTA, που ψηφίστηκε το 2018, έχει γίνει πιο δύσκολο για τους online sex workers να κάνουν τη δουλειά τους και να βγάζουν χρήματα. Ο νόμος στοχεύει στον περιορισμό του sex trafficking. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη διευκόλυνση της πορνείας και της εμπορίας ανθρώπων, κι έτσι τα κοινωνικά δίκτυα και οι επεξεργαστές πιστωτικών καρτών έχουν γίνει πιο αυστηροί όσον αφορά στην παραβίαση του νόμου.

Όταν ο λογαριασμός του Pornhub στο Instagram έλαβε οριστική αναστολή τον Σεπτέμβριο, η πλατφόρμα μοιράστηκε μια ανοιχτή επιστολή στα στελέχη της Meta στο Twitter.

Το safe-for-work account του Pornhub έχει απενεργοποιηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες“, αναφέρεται στην επιστολή. “Στο ενδιάμεσο, η Kim Kardashian δημοσίευσε τον πλήρως εκτεθειμένο κ**ο της στους 330 εκατομμύρια followers της χωρίς καμία περιοριστική ενέργεια από το Instagram. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η Kim και η καλλιτεχνική ομάδα πίσω από την εικόνα είναι ελεύθερες να μοιραστούν τη δουλειά τους στην πλατφόρμα, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε την ίδια μεταχείριση“.

Δείτε επίσης: Louisiana: Πρόσβαση στο Pornhub μόνο με ταυτότητα

Τώρα, ένας εκπρόσωπος του Pornhub συνεχίζει να μιλάει ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε “αυθαίρετα και επιλεκτικά επιβαλλόμενα “πρότυπα” του Instagram“.

… Η τυχαία και παράλογη επιβολή των πολιτικών από τη Meta και το Instagram δημιουργεί αδικαιολόγητες δυσκολίες στα προς το ζην όσων εργάζονται στον κλάδο των ενηλίκων, μιας ήδη περιθωριοποιημένης ομάδας. Καλούμε τη Meta να ανακαλέσει για άλλη μια φορά την απόφασή της“.

Pornhub: Αγωγές και άλλα προβλήματα

Tο Pornhub είναι ένας απίστευτα δημοφιλής ιστότοπος ενηλίκων με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Η πλατφόρμα διευκολύνει τους θεατές να βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν με τις κατηγορίες και τις επιλογές ταξινόμησης που διαθέτει. 

Δείτε επίσης: Το YouTube καταργεί το κανάλι του PornHub λόγω “πολλαπλών παραβιάσεων”

Ωστόσο, η μητρική εταιρεία του Pornhub, MindGeek, αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές που ισχυρίζονται ότι το Pornhub επωφελήθηκε από τη διανομή βίντεο παιδικής πορνογραφίας και μη συναινετικών σεξουαλικών βίντεο. Από τον Δεκέμβριο του 2020, η πλατφόρμα αφαίρεσε όλο το μη επαληθευμένο περιεχόμενο και πλέον απαιτεί από όσους ανεβάζουν βίντεο να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες υποχρεούνται νομικά να αναφέρουν περιστατικά που σχετίζονται με το CSAM στο National Center for Missing and Exploited Children’s CyberTipline, αν και αυτό δεν απαιτεί απαραίτητα από τις εταιρείες να αναζητούν προληπτικά το CSAM για επισήμανση και κατάργηση.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS