ΑρχικήinetApple: Επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης χωρίς τρύπημα στο Watch της

Apple: Επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης χωρίς τρύπημα στο Watch της

Η φιλοδοξία της Apple να ενσωματώσει την παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος στο Apple Watch κερδίζει έδαφος. Σύμφωνα με το Bloomberg, η παρακολούθηση χωρίς τρυπήματα της εταιρείας έχει φτάσει σε “στάδιο απόδειξης της έννοιας” και είναι τόσο προχωρημένη που θα μπορούσε να κάνει την είσοδό της στην αγορά πιο σύντομα από ότι πιστεύαμε. Τα λέιζερ είναι πλέον ικανά να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης κάτω από το δέρμα και η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο που αναπτύσσεται ένα πρωτότυπο για μια φορητή συσκευή μεγέθους iPhone.

Δείτε επίσης: Ultrahuman: Έξυπνο δαχτυλίδι θα αποκωδικοποιεί τη μεταβολική υγεία
Apple

Ο διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα παράγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί την ινσουλίνη. Πρόκειται για μια χρόνια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι διαβήτη είναι ο τύπος 1 και ο τύπος 2. Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν παράγει καθόλου. Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν ο οργανισμός σας γίνεται ανθεκτικός στις επιδράσεις της ινσουλίνης με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό το σύστημα όχι μόνο θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να διατηρήσουν την υγεία τους, αλλά μπορεί ακόμη και να προειδοποιήσει τα άτομα που κινδυνεύουν να γίνουν διαβητικά. Για να μειώσουν την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές.

Η Apple απέφυγε να προβεί σε δήλωση. Πιστεύεται ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Το 2010, ο Steve Jobs ανέλαβε πρωτοβουλία και έβαλε την Apple να αγοράσει την νεοσύστατη εταιρεία παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος RareLight. Η Apple κατάφερε να κρατήσει το έργο κρυφό, λειτουργώντας το ως μια διακριτική οντότητα με την ονομασία Avolonte Health και εντάσσοντάς το στο Exploratory Design Group (XDG). Από την άλλη, ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple και ο επικεφαλής υλικού Eugene Kim έχουν συνεργαστεί με διάφορα άλλα στελέχη για την ανάπτυξη του Apple Watch.

Δείτε ακόμα: Διαβήτης τύπου 1: Πώς βοηθά η τεχνολογία στην διαχείρισή του;

γλυκόζη

Δυστυχώς μέχρι τώρα, οι προσπάθειες της βιομηχανίας να φέρει στην αγορά οθόνες παρακολούθησης χωρίς τρυπήματα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς. Το 2018, το τμήμα υγείας της Alphabet, η Verily, εγκατέλειψε τα σχέδιά της για έναν εξελιγμένο φακό επαφής που θα μετρούσε τα επίπεδα γλυκόζης μέσω των δακρύων. Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πόρων και εμπειρίας, ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα επιτύχουν. Ως εκ τούτου, δεν είναι σαφές πόσο αξιόπιστη θα μπορούσε να είναι η προτεινόμενη λύση της Apple.

Τα πλεονεκτήματα της εισαγωγής αυτής της τεχνολογίας στις φορητές συσκευές είναι τεράστια. Το Apple Watch διαφημίζεται συνήθως ως συσκευή που σχετίζεται με την υγεία και μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια κολπικής μαρμαρυγής, χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και (από τη σειρά 8) ακόμη και εμμηνορροϊκούς κύκλους. Η μη παρεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης θα αποτελούσε ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους διαβητικούς, εξαλείφοντας την ανάγκη για επεμβατικές ειδικές συσκευές, όπως ένας συνεχής αισθητήρας γλυκόζης, που απαιτούν από τους χρήστες να έχουν εμφυτευμένα χειρουργικά ηλεκτρόδια και λεπτές βελόνες.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Σώζει την ζωή ενός ανθρώπου από γαστρεντερική αιμορραγία

Με την κατάργηση αυτής της απαίτησης, η μη επεμβατική παρακολούθηση θα μπορούσε να ελέγχει τα επίπεδα ινσουλίνης χωρίς κανέναν τύπο εξωτερικού δέκτη ή τοποθέτηση συσκευής. Η προσέγγιση της Apple θα μπορούσε να δώσει στο Apple Watch το πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστικών smartwatches.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS