ΑρχικήinetLufthansa: Δυσλειτουργία στο σύστημα IT επηρεάζει τις πτήσεις παγκοσμίως

Lufthansa: Δυσλειτουργία στο σύστημα IT επηρεάζει τις πτήσεις παγκοσμίως

Η Lufthansa – η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας – ανακοίνωσε σήμερα μια κολοσσιαία βλάβη στα συστήματα IT της που προκάλεσε παγκόσμιο χάος και εκτεταμένες καθυστερήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου της. Μέχρι στιγμής, η αιτία αυτής της βλάβης δεν είναι γνωστή.

Δείτε επίσης: Air France και KLM ενημερώνουν για παραβιάσεις λογαριασμών

Lufthansa

Το Reuters ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της Lufthansa ότι υπήρξε εκτεταμένη βλάβη στο σύστημα IT σε ολόκληρο τον όμιλο.

Εικόνες και πλάνα από αεροδρόμια σε όλη τη Γερμανία αποκάλυψαν το πανδαιμόνιο που αντιμετώπισαν χιλιάδες ταξιδιώτες που είχαν κολλήσει περιμένοντας να περάσουν από έλεγχο. Οι τιμές των μετοχών της Lufthansa, οι οποίες περιλαμβάνουν τις SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings, σημείωσαν πτώση 1,2% στις 0936 GMT.

Εξοργισμένοι ταξιδιώτες κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με χειροκίνητες διαδικασίες λόγω της τεχνικής βλάβης και ότι δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστούν ψηφιακά τις αποσκευές των επιβατών.

Δείτε ακόμα: Η American Airlines έμαθε τον τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκε

Αξιοποιώντας όλους τους πόρους της, η Lufthansa προσπαθεί ακούραστα να επιλύσει το ζήτημα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, όπως αναφέρει η Bild.

IT

Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή διακοπή λειτουργίας πληροφορικής” ανακοινώθηκε μέσω ενός tweet. Αυτό το ατυχές γεγονός έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος μεταξύ των ταξιδιωτών. “Ζητούμε συγγνώμη για τις δυσκολίες που αυτό έχει προκαλέσει στους επιβάτες μας.”

H βλάβη του συστήματος πληροφορικής, σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες απεργίες σε επτά γερμανικά αεροδρόμια που αναμένεται να προκαλέσουν εκτεταμένη αναστάτωση.

Δείτε επίσης: Η American Airlines αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Η Lufthansa ιδρύθηκε το 1926 και είναι μία από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Έχει περάσει από πολλές αλλαγές με την πάροδο των χρόνων και σήμερα είναι ένας σημαντικός παίκτης στον κλάδο των αερομεταφορών. Το 1955, η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της διεθνή πτήση από τη Φρανκφούρτη προς τη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Ακολούθησαν πολλά άλλα διεθνή δρομολόγια, τα οποία συνέβαλαν στην εδραίωσή της ως έναν από τους βασικούς παράγοντες της παγκόσμιας αεροπορίας. Μέχρι το 1972, είχε αναπτυχθεί σημαντικά και έγινε μέλος της Star Alliance, μιας συμμαχίας μεταξύ 28 αεροπορικών εταιρειών που επέτρεπε στους πελάτες να κλείνουν πτήσεις με πολλούς αερομεταφορείς με ένα εισιτήριο – κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τότε.  

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS