ΑρχικήsecurityΈπεσε το Αυστραλιανό χρηματιστήριο δύο φορές σε μία ημέρα, λόγω βλάβης

Έπεσε το Αυστραλιανό χρηματιστήριο δύο φορές σε μία ημέρα, λόγω βλάβης

Τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Αυστραλίας αντιμετώπισε σοβαρές τεχνικές δυσκολίες που εμπόδισε τις συναλλαγές για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με τον οργανισμό να κλείνει νωρίτερα για να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα, το οποίο αργότερα περιγράφηκε ως βλάβη hardware.

Το ζήτημα επηρέασε την ASX (Australian Securities Exchange) νωρίς το πρωί, πριν ακόμα ανοίξει η αγορά.

Σύμφωνα με μια σειρά από ενημερώσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της και στο Twitter, το χρηματιστήριο άνοιξε 90 λεπτά αργότερα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Έπεσε το Αυστραλιανό χρηματιστήριο δύο φορές σε μία ημέρα, λόγω βλάβης | χρηματιστήριο

Οι ASX διαχειριστές πάλεψαν για να κρατήσουν το σύστημα σε λειτουργία, παίρνοντάς τους δύο ώρες για να αποκατασταθεί η υπηρεσία των συναλλαγών για περίπου το 75 τοις εκατό του συνόλου των κινητών αξιών και, τελικά, η υπηρεσία επιστροφών για όλες τις λειτουργίες από τη 13:00 τοπική ώρα.

Αυτό, όμως, δεν κράτησε πολύ, γιατί μια ώρα αργότερα, γύρω στις 14:00, τα ίδια μυστηριώδη ζητήματα ξαναήρθαν στην επιφάνεια και η ASX αναγκάστηκε να τερματίσει τη δραστηριότητα της χρηματιστηριακής αγοράς νωρίτερα.

Το απόγευμα, η ASX έκανε μια δήλωση σχετικά με τα επεισόδια, αποκαλύπτοντας ότι «μια βλάβη του hardware στην κεντρική βάση δεδομένων» ήταν η αιτία του όλου περιστατικού.

Μυστηριωδώς, η ASX δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με το γιατί το database redundancy σύστημα δεν ανέλαβε. Υποθέτουμε ότι είχαν ένα, αλλιώς, αυτό θα ήταν ακόμη χειρότερο. Μιλάμε για τη χρηματιστηριακή αγορά της Αυστραλίας και όχι ένα δευτερεύον κέντρο δεδομένων στη Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν. Ωστόσο, η διακοπή της ASX μπορεί να καταταγεί στην κατηγορία των σπάνιων αλλά εύλογων περιστατικών.

Δύο Σαββατοκύριακα πριν, ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της ING της Ρουμανίας έπεσε μετά από μια προγραμματισμένη άσκηση πυρκαγιάς που δεν πήγε καλά, όταν μια δοκιμή του αδρανούς πυροσβεστικού συστήματος παρήγαγε ένα θόρυβο τόσο δυνατό που κατέστρεψε τα αποθηκευμένα δεδομένα των σκληρών δίσκων της τράπεζας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS