ΑρχικήinetΟι πιέσεις της Γερμανίας για update θα πλήξουν τις πωλήσεις των smartphone

Οι πιέσεις της Γερμανίας για update θα πλήξουν τις πωλήσεις των smartphone

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να βάλει ένα τέλος στην άποψη που κυριαρχεί ότι ένα smartphone έχει διάρκεια ζωής μόνο μερικά έτη και αναζητά αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, έτσι ώστε οι κατασκευαστές να προσφέρουν ανταλλακτικά και ενημερώσεις ασφαλείας για επτά χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την αγορά smartphone και να επηρεάσει δραματικά τις πωλήσεις νέων iPhone και συσκευών Android.

smartphone

Δείτε επίσης: Γερμανία: Οι κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν software updates για 7 χρόνια

Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) προτείνει στους κατασκευαστές να προσφέρουν ενημερώσεις λογισμικού και ανταλλακτικά για smartphone για πέντε χρόνια, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να το προχωρήσει περαιτέρω, σύμφωνα με το Heise Online.

Η Γερμανία θέλει την ΕΚ να λάβει υποστήριξη έως και επτά χρόνια τόσο για ενημερώσεις όσο και για ανταλλακτικά τόσο για smartphone όσο και για tablet. Επιπλέον, αυτά τα ανταλλακτικά θα πρέπει να διατίθενται σε “λογική τιμή”, να αναγκάζουν τους κατασκευαστές να δημοσιεύουν τις τιμές των ανταλλακτικών και να μην αυξάνουν αυτήν την τιμή και να βεβαιώνονται ότι τα ανταλλακτικά είναι γρήγορα διαθέσιμα.

Η Γερμανία υποστηρίζει το σχέδιο της ΕΚ για αυστηρούς κανόνες οικολογικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνουν μπαταρίες μεγάλης διάρκειας, μαζί με ενεργειακές ετικέτες και βαθμολογία επισκευής για smartphone και tablet.

Δείτε επίσης: SOS Messages: Πώς να στείλετε SOS μήνυμα από Samsung Galaxy smartphone;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι κατασκευαστές πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Η DigitalEurope Industry Association, ένας φορέας που εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα όπως η Apple, η Samsung και η Huawei, ισχυρίζεται ότι τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και δύο χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος είναι υπεραρκετά.

Η ένωση πιστεύει επίσης ότι αρκεί για τους κατασκευαστές να προσφέρουν μπαταρίες και οθόνες -τα πιο επιρρεπή σε αποτυχίες μέρη των σύγχρονων συσκευών- και δεν χρειάζεται να διαθέτουν άλλα εξαρτήματα επειδή “σπάνια αποτυγχάνουν”.

Δείτε επίσης: Cache: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης σε Android/Mi smartphones

Αυτή είναι μια μάχη που πιθανόν να είναι σκληρή και από τις δύο πλευρές. Αλλά αν η Γερμανία πάρει τον δρόμο της, τότε θα είναι μια τεράστια νίκη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον πλανήτη.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS