ΑρχικήinetΓερμανία: Οι κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν software updates για 7 χρόνια

Γερμανία: Οι κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν software updates για 7 χρόνια

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το iOS 15 αργότερα μέσα στην χρονιά. Η εταιρεία σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει σε πολλές από τις συσκευές της, φτάνοντας μέχρι το iPhone 6s και το iPhone 6s Plus. Αυτό θα καταστήσει την Apple τον μοναδικό OEM smartphone που προσφέρει για επτά χρόνια software updates στις συσκευές της. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο δύο OEMs από την πλευρά του Android υπόσχονται τρία χρόνια αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, η ΕΕ πρότεινε έναν νέο νόμο νωρίτερα μέσα στην χρονιά που θα υποχρέωνε όλους τους κατασκευαστές smartphone να προσφέρουν έως και πέντε χρόνια από security updates για τις συσκευές τους και να παραδίδουν ανταλλακτικά σε λογικές τιμές για την ίδια διάρκεια.

Δείτε επίσης: Samsung Wear OS smartwatch: Updates σε Google Pay και Messages

software updates

Δείτε επίσης: Μελλοντικά updates Windows 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν και το νέο δικαίωμα της ΕΕ να επιδιορθώνει τους νόμους δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε τώρα σχέδια για παράταση του χρονοδιαγράμματος υποστήριξης κατά δύο χρόνια. Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε πρόσφατα ότι ο κυβερνητικός φορέας σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες που θα απαιτούν από τους OEMs να παραδίδουν ανταλλακτικά και software updates για επτά χρόνια. Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θέλει οι OEMs να δημοσιεύουν τις τιμές των ανταλλακτικών και να μην τις αυξάνουν με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης: Google Pixel 6: Θα λαμβάνει Android software updates για 5 χρόνια;

Όσον αφορά τους χρόνους παράδοσης ανταλλακτικών, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αυστηρούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι οι OEMs θα παραδίδουν ανταλλακτικά το συντομότερο δυνατό. Υποστηρίζει ότι ένας μακρύς χρόνος επισκευής θα μπορούσε να αναγκάσει τους πελάτες να επιλέξουν μια ανταλλαγή και όχι μια επισκευή, νικώντας τον σκοπό των νέων κανονισμών.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS