ΑρχικήinetMercedes-Benz: Αποκαλύπτει το εντυπωσιακό ηλεκτρικό EQE sedan

Mercedes-Benz: Αποκαλύπτει το εντυπωσιακό ηλεκτρικό EQE sedan

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει το EQE, το νέο της E-Class-size ηλεκτρικό sedan, με εντυπωσιακή αυτονομία έως 660 χλμ.

Δείτε επίσης: Mercedes: Νέο ηλεκτρικό όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία από της Tesla

Mercedes-Benz EQE sedan

Πριν λίγο καιρό, η εταιρεία είχε πει ότι μέχρι το 2030 όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι ηλεκτρικά. Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αρχίζει να παρουσιάζει μερικά εντυπωσιακά ηλεκτρικά οχήματα.

Ξεκίνησε με το κορυφαίο EQS sedan, το οποίο ανταγωνίζεται το Tesla Model S.

Η Mercedes-Benz είχε ήδη ανακοινώσει το μικρότερο EQE, αλλά λίγο πριν την έναρξη του IAA Mobility show στο Μόναχο, αποκαλύπτει την production version του EQE:

Το EQE διαθέτει σπορ σχεδιασμό με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των οχημάτων Mercedes-EQ“.

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Το ηλεκτρικό sedan μοιάζει αρκετά με το κορυφαίο μοντέλο EQS, καθώς η Mercedes χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο τρόπο σχεδιασμού για τα ηλεκτρικά οχήματά της.

Είναι σίγουρα μικρότερο από το EQS με μικρότερο μεταξόνιο 3,12 μέτρων, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις είναι παρόμοιες με αυτές μιας Mercedes CLS.

Ωστόσο, οι εσωτερικές διαστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από την E-Class χάρη στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική που παίρνει λιγότερο χώρο από ένα σύστημα που λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μιλώντας για το εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά παρόμοιος με αυτόν που έχουμε ήδη δει στα μεγαλύτερα EQS.

ηλεκτρικό EQE sedan

Mercedes-Benz EQE sedan: Προδιαγραφές κινητήρα

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 90 ​​kWh και η εμβέλεια έως και 660 χλμ, σύμφωνα με το WLTP, είναι απολύτως κατάλληλη για εκδρομές. Το ηλεκτρικό EQE sedan θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις κατά την κυκλοφορία: EQE 350 με ισχύ 292 ίππους, και μια δεύτερη έκδοση για την οποία δε γνωρίζουμε ακόμη τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Gocycle G4i: Ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο ηλεκτρικό ποδήλατο

Όσον αφορά άλλα features, το EQE αξιοποιεί την ίδια τεχνολογία με το EQS, με αποτέλεσμα να διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως το Hyperscreen, το Hepa filter και πολλά άλλα.

Το λογισμικό του Mercedes-Benz EQE sedan μπορεί να ενημερώνεται over-the-air και έρχεται εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα driver-assist features που προσφέρει η δημοφιλής γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή για το νέο ηλεκτρικό sedan.

Στην παρουσίασή της ενόψει του IAA, η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσης το Mercedes G-Class EQG concept και το Mercedes-Maybach EQS SUV.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS