ΑρχικήsecurityActivision: Επιβεβαιώνει παραβίαση ασφαλείας και διαρροή δεδομένων

Activision: Επιβεβαιώνει παραβίαση ασφαλείας και διαρροή δεδομένων

Η Activision αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα εσωτερικά της συστήματα υπέστησαν παραβίαση ασφαλείας στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, η οποία ήταν αποτέλεσμα εξαπάτησης ενός υπαλλήλου της από χάκερς μέσω SMS phishing.

Δείτε επίσης: Εξαγορά Activision: Η Sony θεωρεί ότι η Microsoft κάνει εκφοβισμό

Activision

Ο κατασκευαστής βιντεοπαιχνιδιών επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν έθεσε σε κίνδυνο τον πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού ή τα ατομικά στοιχεία των παικτών.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2022, η ομάδα ασφάλειας IT μας χειρίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά μια απόπειρα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” μέσω SMS. Αφού διενεργήθηκε αυστηρή αξιολόγηση, επιβεβαιώσαμε ότι δεν είχαν παραβιαστεί ευαίσθητα δεδομένα υπαλλήλων, κωδικοί παιχνιδιών ή δεδομένα παικτών,” δήλωσε εκπρόσωπος της εαιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα ασφαλείας vx-underground, ο κακόβουλος δράστης κατάφερε να κλέψει ευαίσθητα έγγραφα από τον χώρο εργασίας και να αποκτήσει πρόσβαση σε χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας περιεχομένου μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Τα στοιχεία των ερευνητών παρουσίασαν στιγμιότυπα οθόνης που αποκάλυψαν ότι οι χάκερ είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Slack της Activision στις 2 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους εργαζόμενους ώστε να κάνουν κλικ σε επιβλαβείς συνδέσμους.

Δείτε ακόμα: Θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Microsoft με την Activision;

παραβίαση

Το Insider Gaming, μια κορυφαία ιστοσελίδα για βιντεοπαιχνίδια, ανακάλυψε και εξέτασε διεξοδικά ολόκληρη την παραβίαση δεδομένων. Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι η διαρροή περιλαμβάνει πλήρη ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μισθούς των μελών του προσωπικού καθώς και τους τόπους εργασίας τους μαζί με άλλες πληροφορίες των εργαζομένων.

Επιπλέον, η πηγή ισχυρίζεται ότι ο εργαζόμενος που παραβιάστηκε ήταν από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και είχε πρόσβαση σε πληθώρα εμπιστευτικών πληροφοριών των εργαζομένων.

Το “Insider-Gaming” αποκάλυψε μια ολοκληρωμένη συλλογή πληροφοριών για τίτλους παιχνιδιών που αποκαλύφθηκαν κατά την παραβίαση, όπως τα μελλοντικά πακέτα για το “Call of Duty Modern Warfare II“.

Καθώς η παραβίαση των δεδομένων συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, είναι πολύ πιθανό οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την Activision να μην ισχύουν πλέον.

Δείτε επίσης: Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Από το ταπεινό ξεκίνημά της μέχρι την εδραίωσή της ως παγκόσμια δύναμη στα βιντεοπαιχνίδια η Activision έχει προσφέρει πολλούς εξαιρετικούς τίτλους παιχνιδιών! Μέσα από δεκαετίες που πέρασε τελειοποιώντας την τέχνη της και δημιουργώντας ουσιαστικές εμπειρίες για τους παίκτες σε όλο τον κόσμο, η Activision εδραίωσε τη θέση της ανάμεσα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του gaming.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS