ΑρχικήbusinessΠοια είναι τα οφέλη που προσφέρει το VoIP στις μικρές επιχειρήσεις;

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει το VoIP στις μικρές επιχειρήσεις;

Πολλές εταιρείες επιλέγουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες Voice over IP (VoIP) αντί για τις παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει σε έναν οργανισμό. Το VoIP επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω διαδικτύου και όχι μέσω τηλεφωνικών γραμμών.

VoIP

Το VoIP είναι η προτιμώμενη επιλογή για πολλές μικρές επιχειρήσεις επειδή βοηθά τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις να αποδίδουν στο ολοένα και πιο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτά τα έξι οφέλη καθιστούν το VoIP ως επιλογή επικοινωνίας για εταιρείες με αναπτυξιακό πνεύμα.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται σφάλμα VoIP για να επιτεθούν σε επιχειρηματικούς λογαριασμούς

Κάνει την επικοινωνία προσιτή

Αν και οι επιχειρήσεις μπορεί να διστάζουν να ενημερώσουν τις επικοινωνίες τους, το VoIP είναι σε θέση να προσφέρει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις που κάνουν την αλλαγή να αξίζει τον κόπο. Οι εγχώριες και διεθνείς κλήσεις είναι φθηνότερες με αυτό το σύστημα επειδή οι πάροχοι VoIP, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, δεν μεταβιβάζουν το κόστος συντήρησης και διαχείρισης τηλεφωνικής υποδομής στον καταναλωτή.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν έναν μόνο λογαριασμό για δεδομένα και τηλέφωνα, μειώνοντας το κόστος συντήρησης ξεχωριστών λογαριασμών για αυτές τις υπηρεσίες. Τα περισσότερα συστήματα VoIP μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχον hardware, μειώνοντας το κόστος εναλλαγής και οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται επιπλέον hardware για να υποστηρίξουν τις κλήσεις συνδιάσκεψης.

Παρέχει ευελιξία

Με το VoIP, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι υπάλληλοι δεν συνδέονται πλέον με τις τηλεφωνικές τους γραμμές. Αντ ‘αυτού, μπορούν να μεταφέρουν τις επικοινωνίες τους οπουδήποτε. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω του laptop ή του κινητού τηλεφώνου τους και να λαμβάνουν φωνητικά μηνύματα στα εισερχόμενα email τους. Όπου διατίθεται ευρυζωνικό διαδίκτυο, μια επιχείρηση έχει πρόσβαση στα VoIP συστήματα της.

Δείτε επίσης: Το νέο malware CDRThief κλέβει metadata VoIP από Linux softswitches

Μειώνει τον αντίκτυπο από τις διακοπές λειτουργίας

Το VoIP εξαλείφει τον κίνδυνο απώλειας τηλεφωνικής υπηρεσίας σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας επειδή οι τηλεφωνικές γραμμές είναι κατεστραμμένες. Οι εικονικές τηλεφωνικές υπηρεσίες επιτρέπουν στις εταιρείες να προετοιμάζονται για διακοπές με σχέδια έκτακτης ανάγκης που αποτρέπουν τις δαπανηρές διακοπές. Επιπλέον, λόγω της ευελιξίας του VoIP, οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφέρουν τις επικοινωνίες τους αλλού όταν συμβαίνουν διακοπές λειτουργίας.

Πολλά οφέλη

Ένα από τα βασικά οφέλη του VoIP είναι ότι επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επωφελούνται από πολλές δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες ή λιγότερο ισχυρές με τις παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:

  • Εικονικοί ρεσεψιονίστ
  • Προηγμένη προώθηση κλήσεων
  • Καταγραφή κλήσεων
  • Εικονικό φαξ

Αυτά και άλλα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στις εταιρείες να είναι ανταγωνιστικές σε έναν κόσμο που απαιτεί καινοτόμες λύσεις επικοινωνίας για ένα εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενώ οι παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες ενδέχεται να προσφέρουν μερικές από αυτές τις δυνατότητες, το VoIP είναι σε θέση να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες με προσιτή τιμή και ευελιξία που οι παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν μπορούν.

Τα πακέτα VoIP είναι συνήθως προσαρμόσιμα. Μια επιχείρηση μπορεί να επιλέξει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν καλύτερα στις μοναδικές ανάγκες επικοινωνίας της και να προσαρμόσει το επίπεδο εξυπηρέτησης όσο μεγαλώνει η εταιρεία.

Παρέχει αναλύσεις κλήσεων

Οι υπηρεσίες VoIP μπορούν να παρέχουν λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας που επιτρέπουν στις εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες και τις ανάγκες τους. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι πολύτιμα καθώς οι επιχειρήσεις λαμβάνουν βασικές αποφάσεις με σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον τους.

Παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια

Το VoIP είναι σε θέση να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις επικοινωνίες των επιχειρήσεων από τις παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω συστημάτων VoIP μπορούν να κρυπτογραφηθούν για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών. Η προστασία των δεδομένων αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους καταναλωτές και οι απειλές συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε χρόνο. Η προστασία των πληροφοριών των πελατών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους περισσότερους οργανισμούς.

Οι μικρές επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι οι παραδοσιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες δεν καλύπτουν επαρκώς τις επικοινωνιακές τους ανάγκες σε ένα δύσκολο περιβάλλον που απαιτεί ευέλικτη, πλούσια σε χαρακτηριστικά υπηρεσία που επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν. Με το VoIP, οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μοναδικά προβλήματα επικοινωνίας τους με οικονομικά αποδοτικούς τρόπους.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS