ΑρχικήinetΗ Meta πρόκειται να κάνει και άλλες απολύσεις;

Η Meta πρόκειται να κάνει και άλλες απολύσεις;

Με την οικονομική αστάθεια σε έξαρση, εταιρείες από μεγάλες έως μικρές έχουν καταφύγει σε περικοπές εργαζομένων. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta, η Google, η Microsoft και η Amazon, δεν αποτελούν εξαίρεση- έχουν απολύσει χιλιάδες εργαζομένους μέσα σε λίγους μήνες – και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα σημάδι ύφεσης. Φαίνεται ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μόνο περαιτέρω απολύσεις στη Meta: μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp εξίσου. Φαινομενικά ανικανοποίητη από την προηγούμενη προσπάθειά της προς την κατεύθυνση της περικοπής των εξόδων, η εταιρεία ετοιμάζεται για ένα ακόμη κύμα απολύσεων.

meta απολύσεις
Η Meta πρόκειται να κάνει και άλλες απολύσεις;

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Meta ετοιμάζει ένα νέο κύμα μειώσεων προσωπικού. Η κίνηση αυτή φαίνεται να αποτελεί μέρος του σχεδίου του Mark Zuckerberg για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση των δαπανών στην εταιρεία κοινωνικών μέσων. Η εταιρεία έχει αναβάλει προσωρινά την οριστικοποίηση των προϋπολογισμών για πολυάριθμες ομάδες στο εσωτερικό της, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτόν τον πιθανό γύρο περικοπών. Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι διαμένουν επί του παρόντος σε αβεβαιότητα λόγω της έλλειψης σαφήνειας σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που θα απολυθεί, καθώς και της συνολικής έλλειψης ενημέρωσης γύρω από το όλο θέμα.

Πολλοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να εργαστούν για τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, καθώς οι διευθυντές δεν μπορούν να προγραμματίσουν τον φόρτο εργασίας τους. Αυτό έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων που συνήθως διαρκούν λίγες ημέρες και διαρκούν πάνω από έναν ολόκληρο μήνα – ακόμη και για τα πιο σημαντικά project της Meta! Μια τέτοια αστάθεια το μόνο που καταφέρνει είναι να αποθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους.

meta απολύσεις

Η Meta τον Νοέμβριο απέλυσε 11.000 εργαζόμενους – το 13% του προσωπικού της. Οι φήμες λένε ότι στον ορίζοντα μπορεί να διαφαίνονται και άλλες απολύσεις- κατά συνέπεια, όλοι στην εταιρεία εργάζονται για να ολοκληρώσουν τα project, ενώ αναλογίζονται τι είδους περικοπές θα γίνουν τελικά – τόσο στο προσωπικό όσο και στα οικονομικά.

Αυτή η χαοτική κατάσταση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως οι μαζικές απολύσεις. Δυστυχώς, ακόμη και τότε ορισμένα απολυμένα άτομα ενδέχεται να μην επιστρέψουν στις αντίστοιχες θέσεις τους λόγω των συνθηκών.

Πηγή πλήροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS