ΑρχικήsecurityΤο Okanagan College συνεχίζει να ανακάμπτει από την κυβερνοεπίθεση

Το Okanagan College συνεχίζει να ανακάμπτει από την κυβερνοεπίθεση

Μετά την κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο του Okanagan College που έγινε νωρίτερα μέσα στο μήνα, περισσότερα συστήματα είναι πλέον προσβάσιμα τόσο από τους φοιτητές όσο και από το προσωπικό. Κάποια συστήματα παράμενουν μη λειτουργικά βέβαια και το Κολέγιο κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Δείτε επίσης: Κακόβουλα πακέτα PyPi ‘Lolip0p’ εγκαθιστούν info-stealing malware

Okanagan College

Δείτε επίσης: Η MSI «σπάει» κατά λάθος το Secure Boot σε εκατοντάδες μητρικές κάρτες

Στις 9 Ιανουαρίου, η ομάδα υπηρεσιών πληροφορικής εντόπισε και εξουδετέρωσε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που είχε ξεκινήσει από έναν άγνωστο εξωτερικό παράγοντα κατά τη διάρκεια των τακτικών δραστηριοτήτων προληπτικής επιτήρησης.

Το Okanagan College αντιμετώπισε μια διακοπή λειτουργίας που επηρέασε πλήρως τον δημόσιο ιστότοπο του κολεγίου, το σύστημα διαχείρισης μάθησης (Moodle), καθώς και την ικανότητά του να στέλνει emails στους φοιτητές και το προσωπικό.

Οι Υπηρεσίες IT καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρουν σε λειτουργία τα εργαστήρια, τις βιβλιοθήκες και τα κοινά κέντρα μάθησης εντός της πανεπιστημιούπολης. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι από αυτούς τους υπολογιστές λειτουργούν και έχουν συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο- σύντομα θα επανέλθουν όλοι σε λειτουργία.

Αν δεν λάβουν επιβεβαίωση από το πρόγραμμα ή τον καθηγητή τους, οι φοιτητές θα πρέπει να προγραμματίσουν να παρακολουθήσουν τα εργαστηριακά τους τμήματα αυτή την εβδομάδα όπως έχει προγραμματιστεί.

Δείτε επίσης: Προγραμματιστής κλέβει 300.000 δολάρια αλά «Office Space»

Το Wi-Fi για τους επισκέπτες είναι διαθέσιμο σε πολλές περιοχές στις πανεπιστημιουπόλεις OC στην Kelowna, στο Salmon Arm, στο Vernon και στο Penticton.

Είναι σημαντικό τα σχολεία/κολέγια να κατανοούν και να προστατεύονται από τις πιθανές απειλές που δημιουργούν οι κυβερνοεπιθέσεις. Τα σχολεία καθίστανται όλο και πιο ευάλωτα καθώς κάνουν χρήση διαδικτυακών πόρων, όπως συστήματα μάθησης που βασίζονται στο υπολογιστικό cloud, εικονικές αίθουσες διδασκαλίας και διαδικτυακές λύσεις πληρωμών.

Πηγή πληροφοριών: vernonmorningstar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS