ΑρχικήinetAmazon στους υπαλλήλους: Αν περάσει από το μυαλό σας η αυτοκτονία λόγω...

Amazon στους υπαλλήλους: Αν περάσει από το μυαλό σας η αυτοκτονία λόγω φόρτου εργασίας, μιλήστε μας

Η Amazon προειδοποίησε τους υπαλλήλους της για το πώς η πολυάσχολη σεζόν μπορεί να τους κάνει να περάσει από το μυαλό τους η αυτοκτονία. Η γιγαντιαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου συνέχισε προειδοποιώντας τους χρήστες να μην εκφράζουν τη μνησικακία τους σε συναδέλφους ή να υποκινούν τη βία στο χώρο εργασίας λόγω εργασιακής πίεσης. Η Amazon φαίνεται να γνωρίζει καλά την πίεση που δέχονται οι υπάλληλοί της κατά τη διάρκεια ειδικών εκπτώσεων όπως η Prime Day.

Δείτε επίσης: Amazon: Τρίτη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών web αυτόν τον μήνα

Η Prime Day πραγματοποιείται κάθε χρόνο αποκλειστικά για μέλη Prime. Είναι μια εξαιρετικά αγχωτική περίοδος για τους ανθρώπους στις αποθήκες καθώς και για τους ανθρώπους που εργάζονται από τα γραφεία της Amazon, επειδή ο αριθμός των παραγγελιών αυξάνεται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η προσφορά παράδοσης μιας ημέρας της Amazon κρατά και την ομάδα logistics σε εγρήγορση. Οι ειδικές εκπτώσεις απαιτούν από τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες.

“Η peak season είναι μια πολυάσχολη χρονική περίοδος για ολόκληρη την ομάδα, καθώς όλοι είναι αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουν τους πελάτες να λάβουν τα πακέτα που έχουν παραγγείλει στην ώρα τους. Είναι λογικό να αισθάνεστε αγχωμένοι. Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν θέτουμε ποτέ τους άλλους σε κίνδυνο, μερικοί άνθρωποι μπορούν να ενεργήσουν με τρόπο που μπορεί να είναι ανησυχητικός. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες στη ζωή τους, όχι μόνο σε αυτό που βιώνουν στη δουλειά. Ανεξάρτητα από την αιτία, η βία στο χώρο εργασίας δεν είναι ποτέ η απάντηση”, ανέφερε το email της Amazon που έλαβε το Engadget.

Το email κοινοποιήθηκε από έναν υπάλληλο υπό τον όρο να μην δημοσιεύτει το όνομα του. Ο υπάλληλος είπε στο δημοσίευμα ότι η Amazon δεν είχε στείλει ποτέ τέτοια μηνύματα κατά τις προηγούμενες σεζόν. Είπε ότι εργάζεται στην Amazon για λίγο περισσότερο από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έλαβε ποτέ ένα email όπου η Amazon δίνει έμφαση στην ψυχική υγεία των υπαλλήλων της και πώς μπορεί να επηρεάσει τους ίδιους και τους ανθρώπους γύρω τους.

Δείτε επίσης: Amazon, Fortine, Hulu και άλλα sites σταμάτησαν να λειτουργούν

Amazon

Το email της Amazon προς τους υπαλλήλους της τόνισε πώς ο αυξημένος φόρτος εργασίας μπορεί να τους οδηγήσει στην «αυτοκτονία». «Να θυμάστε ότι η ψυχική σας υγεία έχει σημασία. Εάν αντιμετωπίζετε άγχος, συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους ή σκέψεις αυτοκτονίας, μιλήστε με τον διευθυντή σας, έναν επιχειρηματικό συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας», έγραφε το email. Η Amazon ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια εάν αισθάνονται ότιαυτοκτονικά λόγω του φόρτου εργασίας.

Δείτε επίσης: Οι κάμερες Amazon Ring θα ανιχνεύουν τους ανθρώπους από τη μυρωδιά τους;

Ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας είχε πει στο δημοσίευμα ότι οι άνθρωποι που έχουν δημόσια breakdowns είναι σύνηθες φαινόμενο στο Amazon. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να αναλύσει περαιτέρω το email, αλλά είπε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι ήταν ένας δύσκολος χρόνος για όλους και όπως οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες, εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας με πολλούς τρόπους. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή πόρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για οποιονδήποτε μπορεί να αντιμετωπίζει άγχος στην προσωπική του ζωή ή στην εργασία. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί και ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια εάν τη χρειάζονται».

Πηγή πληροφοριών: indiatoday.in

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS