ΑρχικήinetAmazon: Τρίτη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών web αυτόν τον μήνα

Amazon: Τρίτη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών web αυτόν τον μήνα

Η κρίσιμη επιχείρηση υπηρεσιών web της Amazon, AWS αντιμετώπισε προβλήματα λόγω διακοπής ρεύματος, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν υπηρεσίες όπως το Slack, το Imgur και το κατάστημα της Epic Games για ορισμένους χρήστες.

Amazon

Δείτε επίσης: Amazon, Fortine, Hulu και άλλα sites σταμάτησαν να λειτουργούν

Η υπηρεσία AWS απέδωσε τα ζητήματα στην διακοπή ρεύματος, η οποία επηρέασε ένα μόνο κέντρο δεδομένων, στη Ζώνη Διαθεσιμότητας (USE1-AZ4) στην περιοχή US-EAST-1. Στις 9:13 π.μ. ET, η Amazon είπε ότι είχε αποκαταστήσει την τροφοδοσία στους διακομιστές που επηρεάστηκαν και μέχρι τις 12:28 μ.μ. ET, είχε «αποκαταστήσει την υποκείμενη συνδεσιμότητα στα περισσότερα από τα υπόλοιπα» συστήματα. Ωστόσο, οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς οι υπηρεσίες και οι διακομιστές επανεκκινούνται.

Στις 7:22 μ.μ. ET, λίγο περισσότερο από δώδεκα ώρες μετά την έναρξη του προβλήματος, η Amazon επισήμανε ότι το ζήτημα επιλύθηκε. Ωστόσο, αυτή η επαναφορά δεν διόρθωνε τα πάντα για όλους τους διακομιστές που επηρεάστηκαν. Η τελική ενημέρωση σελίδας κατάστασης του AWS εξηγεί τα προβλήματα της Amazon.

Δείτε ακόμα: Η Amazon κλείνει τον ιστότοπο κατάταξης ιστού Alexa.com

Σε μια ενημέρωση συμβάντων στο αποκορύφωμα της διακοπής λειτουργίας, το Slack είπε ότι οι υπηρεσίες του «αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μεταφόρτωση αρχείων, την επεξεργασία μηνυμάτων και άλλες υπηρεσίες». Η Asana είπε ότι τα προβλήματα ήταν «μεγάλη διακοπή λειτουργίας», με «πολλούς από τους χρήστες μας να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Asana». Το Epic Games Store είπε ότι «οι διακοπές των υπηρεσιών Διαδικτύου» «επηρέαζαν τις συνδέσεις, τη βιβλιοθήκη, τις αγορές κ.λπ.».

web

Από τις επηρεαζόμενες υπηρεσίες, φαίνεται ότι οι περισσότερες έχουν επανασυνδεθεί, ακόμη και αν η αποκατάσταση της Amazon συνεχίζεται.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που τα προβλήματα με την υπηρεσία AWS είχαν σημαντική επίδραση στις διαδικτυακές υπηρεσίες. Δύο περιστατικά νωρίτερα αυτόν τον μήνα που αφορούσαν το AWS κατέληξαν να «ρίξουν» μια τεράστια σειρά από πλατφόρμες και προϊόντα, αποσυνδέοντας ιστότοπους ροής όπως το Netflix και το Disney Plus, καθώς και έξυπνες οικιακές συσκευές όπως κάμερες ασφαλείας από τη Ring και τη Wyze.

Δείτε επίσης: Διακοπή σε διακομιστή Amazon προκάλεσε προβλήματα σε Netflix, Ring και παραδόσεις

Οι τελευταίες διακοπές φαίνονται λιγότερο διαδεδομένες, αλλά εξακολουθούν να είναι αξιοσημείωτες, με ορισμένους χρήστες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εξ ολοκλήρου και άλλους να αντιμετωπίζουν απλώς διακοπτόμενα σφάλματα. Το DownDetector.com εμφανίζει αναφορές ζητημάτων με τις πλατφόρμες που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και με το πρόγραμμα συγκέντρωσης ειδήσεων Flipboard, τον διαδικτυακό ιστότοπο εκμάθησης Udemy, την εφαρμογή γνωριμιών Grindr, την υπηρεσία ροής Hulu και υπηρεσίες IoT από τις Honeywell, Life360 και SmartThings της Samsung.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS