ΑρχικήHow ToΟδηγός για χαμένη, σπασμένη ή κλεμμένη συσκευή

Οδηγός για χαμένη, σπασμένη ή κλεμμένη συσκευή

Μπορεί να μην έχετε έρθει αντιμέτωποι με την απώλεια μιας συσκευής αλλά σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αυτός οδηγός θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε.

Ο μέσος άνθρωπος έχει σχεδόν όλη του τη ζωή σε μια συσκευή και αυτό γιατί οι μικρές αυτές συσκευές περιέχουν από φωτογραφίες μέχρι και εικονικό πορτοφόλι για τις πληρωμές μας. Μια απώλεια λοιπόν μπορεί να αποβεί μοιραία. Αν και μπορεί να μην έρθετε αντιμέτωποι με αυτό το συμβάν το να προνοείς για κάτι τόσο σοβαρό είναι αρκετά έξυπνο, ειδικά αν έχετε παιδία με δικές τους συσκευές.

Βασικές προφυλάξεις

Μια ανθεκτική στην πτώση θήκη και προστατευτικό οθόνης είναι μια καλή αρχή για να οχυρώσετε τη συσκευή σας από φυσικές καταστροφές.

Μια χαμένη συσκευή είναι ρίσκο και για την ασφάλεια σας, γιαυτό να είστε σίγουροι πως έχετε ενεργοποιήσει την facial ή fingerprint αναγνώριση μαζί με ένα δυνατό κωδικό για να κλειδώσετε την οθόνη.

Πρόταση:Samsung και iFixit ετοιμάζουν self-repair πρόγραμμα για Galaxy συσκευές

Οδηγός για χαμένη, σπασμένη ή κλεμμένη συσκευή

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν αν χάσετε την συσκευή σας. Σιγουρευτείτε, λοιπόν, πως τις έχετε ενεργοποιήσει. Θυμηθείτε πως μπορείτε να προσαρμόσετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας μέσω των ρυθμίσεων για το απόρρητο.

Κρατώντας επιπλέον ένα αντίγραφο των στοιχείων της συσκευής σας (σειριακός αριθμός και IMEI) σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια αναφορά στην αστυνομία ώστε να αναγνωριστεί πιο εύκολα μια κλεμμένη ή χαμένη συσκευή. Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες αυτές πληκτρολογώντας *#06# στο τηλέφωνο ή μέσω των ρυθμίσεων. Τραβήξτε ένα screenshot και στείλτε το στον υπολογιστή για ασφάλεια.

Ασφαλιστικές επιλογές

Αγοράζοντας μια ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να κοστίσει κάποια χρήματα εκ των προτέρων όμως μπορεί να σου προσφέρει κάποια προνόμια, όπως 24/7 υποστήριξη, μειωμένες τιμές στις επισκευές αλλά και αντικατάσταση συσκευής την ίδια μέρα αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συσκευή.

Βέβαια, αν δεν είστε σίγουροι για το αν την χρειάζεστε σκεφτείτε αν μπορείτε να καλύψετε τις επισκευές από την τσέπη σας και την χρήση που θα κάνετε της συσκευής. Επιπλέον, καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ή την εγγύηση ώστε να μην πληρώσετε παραπάνω για την ασφάλεια από ότι μια απλή επισκευή.

Οδηγός για χαμένη, σπασμένη ή κλεμμένη συσκευή

Πολλές εταιρίες προσφέρουν τις δικές τους καλύψεις όπως η Apple Care, η Samsung Care+ και η Google Preferred Care καθώς και διάφορες άλλες εταιρίες κινητής που παρέχουν τις δικές τους υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Apple Support app: Αποκτά εκτιμήσεις κόστους επισκευής για iPhone/iPad

Backup

Κάθε συσκευή πλέον συνδέεται με ένα λογαριασμό στην εταιρία. Κάθε εταιρία προσφέρει ένα συγκεκριμένο χώρο το Cloud που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις backup τα αρχεία της συσκευής σου, όπως το email τις επαφές τις σημειώσεις κλπ. Ενεργοποιήστε το Apple iCloud, Google ή Samsung για να τα συγχρονίσετε μεταξύ συσκευών.

Βέβαια αν ανησυχείτε για τις φωτογραφίες σας όλες οι υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν αυτόματο συγχρονισμό.

Αν από την άλλη προτιμάτε να κρατάτε τα αρχεία σας πιο ιδιωτικά για λόγους ασφαλείας τότε μπορείτε να κάνετε back up στον υπολογιστή σας. Τα αρχεία από συσκευές Apple μπορούν να μεταφερθούν σε Mac ή υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο USB ή WiFi σύνδεση και ύστερα μπορεί να περαστεί σε ένα καινούριο iPhone/iPad. Η Google έχει οδηγίες για τη μεταφορά αρχείων Android σε υπολογιστή και η δωρεάν εφαρμογή Smart Switch της Samsung για Windows, Mac και Android μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρει τα αρχεία του Galaxy τηλεφώνου σας.

Εύρεση κινητού

Αν το κινητό σας χάθηκε ή κλάπηκε μπορείτε να ψάξετε για αυτό μέσω των σελίδων find my device που υπάρχει στις Apple, Google, Samsung είτε με εφαρμογές όπως το Find My της Apple και Find my Device της Google. Αν λοιπόν η συσκευή σας είναι ενεργή, συνδεδεμένη στο δίκτυο και η τοποθεσία ενεργή τότε είναι πιθανόν να βλέπετε που βρίσκετε στον χάρτη.

Οδηγός για χαμένη, σπασμένη ή κλεμμένη συσκευή

Η εφαρμογή της Apple μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι η συσκευή σας έχει μείνει πίσω καθώς και να την κλειδώσετε με ένα κωδικό εφόσον πατήσετε την εντολή Mark as lost και να απενεργοποιήσει και το Apple Pay. Αν δείτε πως η συσκευή βρίσκεται κάπου ύποπτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να κλειδώσετε ή να διαγράψετε το κινητό σας.

Αν το κινητό χαθεί μόνιμα τότε ενημερώστε την αστυνομία (εδώ θα σας φανούν χρήσιμα τα στοιχεία από τις βασικές προφυλάξεις) ενημερώστε τις τράπεζες ώστε να προσέχουν για κάποια ύποπτη δραστηριότητα και αλλάξτε κωδικούς και ενημερώστε και την ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει την εγγύηση.

Χειριστείτε την ζημία

Προφανώς ατυχήματα συμβαίνουν. Τι πιο σύνηθες από μια σπασμένη οθόνη ή ένα κινητό που έπεσε στο νερό; Πολλοί μάλιστα συνιστούν να βάλετε το κινητό σας στο ρύζι για το νερό ώστε να απορροφήσει την υγρασία. Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα service που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ζημιές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συσκευές μας. Βέβαια κάποιοι από εσάς μπορεί να είστε περιπετειώδης και να θέλετε να το διαχειριστείτε μόνοι σας, γι’αυτό η σελίδα της iFixit παρέχει αναλυτικούς οδηγούς για εσάς. Τέλος, μην ξεχάσετε να δείτε την σελίδα της εταιρίας που ανήκει η συσκευή για τυχόν τεχνική υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα προετοιμάσετε την Android συσκευή σας για πιθανή κλοπή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS