ΑρχικήinetΤο Apple Find My iPhone θα λειτουργεί ακόμη και σε απενεργοποιημένο τηλέφωνο

Το Apple Find My iPhone θα λειτουργεί ακόμη και σε απενεργοποιημένο τηλέφωνο

Η Apple ξεκίνησε την εβδομάδα του WWDC με πολλές ανακοινώσεις, οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται όπως είναι αναμενόμενο με software και apps. Ένα από τα highlights είναι το iOS 15, η επόμενη έκδοση της πλατφόρμας για κινητά της Apple και οι δυνατότητες που θα φέρει σε iPhone και iPad. Ένα άλλο highlight, που δεν αποτελεί έκπληξη, είναι η δουλειά που έκανε η Apple για την προστασία του απορρήτου των χρηστών της. Βέβαια ορισμένες ανησυχίες απορρήτου, θα μπορούσαν να κλιμακωθούν τώρα λόγω μιας νέας δυνατότητας του iOS 15 που κάνει πρακτικά το Find My Network να λειτουργεί ακόμη και αν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Find My Apple

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε το iOS 15: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά;

Η δέσμευση απορρήτου της Apple τέθηκε υπό λεπτομερή έλεγχο όταν κυκλοφόρησε τα AirTags (trackers αντικειμένων). Ο τρόπος εύρεσης αντικειμένων προσαρτημένων στους trackers δημιούργησε διάφορες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια του Find My Network της Apple. Η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, αλλά ένα άλλο νέο “χαρακτηριστικό” στην επερχόμενη έκδοση του iOS 15 θα μπορούσε και πάλι να εγείρει ανησυχίες.

Δείτε επίσης: Η Apple έκλεψε δύο λειτουργίες Chrome για το iOS 15 Safari του iPhone

Σύμφωνα με το 9to5Mac, ένα iPhone με iOS 15 θα είναι πάντα εντοπίσιμο στο δίκτυο Find My iPhone, ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένο. Σε περίπτωση χαμηλής ισχύος ή όταν απενεργοποιημένο, το τηλέφωνο μεταβαίνει στην πραγματικότητα σε κατάσταση χαμηλής ισχύος που το κάνει να λειτουργεί σαν AirTag. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βρεθεί, εφόσον υπάρχει ακόμη μια μικρή ποσότητα μπαταρίας.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θα λειτουργεί ακόμα και όταν το τηλέφωνο έχει κλείσει. Αυτό θα επέτρεπε ακόμη και τον εντοπισμό ενός κλεμμένου iPhone, κάτι που δεν ήταν εφικτό στο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Τι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Όλα αυτά παρέχουν επιπλέον ηρεμία στους ιδιοκτήτες των χαμένων iPhone και η λειτουργία είναι μια επιπλέον προσθήκη στο ήδη ασφαλές Find My Network. Επίσης, η λειτουργία Είναι επίσης ενεργοποιημένη από προεπιλογή και οι χρήστες πρέπει να ψάξουν στις ρυθμίσεις για να την απενεργοποιήσουν.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS