ΑρχικήinetΤι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Τι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Στο WWDC, η Apple ανακοίνωσε ότι το iCloud λαμβάνει ένα premium subscription tier που ονομάζεται iCloud‌ +, το οποίο προσφέρει διάφορες δυνατότητες.

Apple iCloud‌ +
Τι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Μια από τις βασικές δυνατότητες του iCloud + είναι το “Private Relay”, το οποίο λειτουργεί παρόμοια με ένα VPN. Διασφαλίζει ότι όλο το traffic που εξέρχεται από μια συσκευή είναι πλήρως κρυπτογραφημένο, οπότε κανένας μεταξύ του website και της συσκευής δεν μπορεί να δει τι βλέπει ο χρήστης στο site.

Δείτε επίσης: iCloud: Μέθοδοι/ενδείξεις παραβίασης και τρόποι προστασίας

Ουσιαστικά, το Private Relay είναι μια νέα υπηρεσία απορρήτου, ενσωματωμένη στο “iCloud”, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να περιηγούνται στο διαδίκτυο με πιο ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο. Κατά την περιήγηση με το Safari, το Private Relay διασφαλίζει ότι κανένας τρίτος δεν μπορεί να δει τα sites που επισκέπτεται ο χρήστης, ούτε καν η Apple ή ο πάροχος δικτύου του χρήστη. Στη συνέχεια, όλα τα requests του χρήστη αποστέλλονται μέσω δύο ξεχωριστών internet relays. Το πρώτο εκχωρεί στο χρήστη μια ανώνυμη διεύθυνση IP που σχετίζεται με την περιοχή του, αλλά δεν αποκαλύπτει την πραγματική του τοποθεσία. Το δεύτερο αποκρυπτογραφεί τη διεύθυνση που θέλει να επισκεφθεί και τον προωθεί στον προορισμό του. Αυτός ο διαχωρισμός των πληροφοριών προστατεύει το απόρρητο του χρήστη, επειδή κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος είναι ο χρήστης και ποια sites επισκέπτεται.

Μια άλλη δυνατότητα του ‌iCloud‌ + είναι το “Hide My Email”, το οποίο βασίζεται στην ιδέα του Sign in With Apple, παρέχοντας στους χρήστες μια τυχαία διεύθυνση email που οδηγεί στο προσωπικό τους email.

WWDC
Τι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Ενσωματωμένο απευθείας στο Safari, στις ρυθμίσεις iCloud και στο Mail, το Hide My Email επιτρέπει, επίσης, στους χρήστες να δημιουργούν και να διαγράφουν όσες διευθύνσεις χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορούν να ελέγχουν ποιος είναι σε θέση να επικοινωνήσει μαζί τους.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Google Photos στο iCloud;

Τέλος, άλλη μια σημαντική δυνατότητα του ‌iCloud‌ + είναι η υποστήριξη για το HomeKit Secure Video. Το iCloud‌ + επεκτείνει την ενσωματωμένη υποστήριξη για το HomeKit Secure Video‌, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδέουν περισσότερες κάμερες στο Home app, παρέχοντάς τους αποθηκευτικό χώρο με end-to-end-encryption για home security video πλάνα, που δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο iCloud.

Το HomeKit Secure Video‌ διασφαλίζει, επίσης, ότι η δραστηριότητα που εντοπίζεται από τις κάμερες ασφαλείας των χρηστών αναλύεται και κρυπτογραφείται από τις συσκευές της Apple στο σπίτι, πριν αποθηκευτούν με ασφάλεια στο ‌iCloud.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Photos αντί για το iCloud;

Οι χρήστες του iCloud μπορούν να αποκτήσουν το ‌iCloud‌ + με 50 GB αποθηκευτικού χώρου για 0,99 $ ανά μήνα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης μίας κάμερας HomeKit Secure Video‌ και αποθήκευσης έως 2TB με απεριόριστες secure video cameras για 9,99 $ ανά μήνα.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS