ΑρχικήUpdatesMicrosoft Teams: Από τον Ιούλιο οι κλήσεις θα κρυπτογραφούνται

Microsoft Teams: Από τον Ιούλιο οι κλήσεις θα κρυπτογραφούνται

Το Microsoft Teams τον επόμενο μήνα θα αποκτήσει καλύτερη ασφάλεια και απόρρητο με την προσθήκη της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στις φωνητικές κλήσεις 1:1.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Καλή εναλλακτική λύση για το WhatsApp

Ενώ το Microsoft Teams κρυπτογραφεί ήδη τα δεδομένα, επιτρέπει στους διαχειριστές να ρυθμίζουν την αυτόματη εγγραφή και μεταγραφή φωνητικών κλήσεων.

Λόγω αυτού, οι κλήσεις του Microsoft Teams δεν είναι κατάλληλες για κοινοποίηση πολύ ευαίσθητων πληροφοριών που θα πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές μεταξύ δύο ατόμων.

Tip για το Microsoft Teams: Πώς να δείτε το ιστορικό που έχετε επισκεφθεί

Από τον Ιούλιο, το Microsoft Τeams λαμβάνει κρυπτογράφηση end-to-end για κλήσεις VoIP 1:1, έτσι ώστε οι συζητήσεις τους να παραμένουν εντελώς ιδιωτικές.

“Οι ομάδες θα υποστηρίξουν μια επιλογή για χρήση κρυπτογράφησης end-to-end (E2EE) για κλήσεις 1:1 VoIP, παρέχοντας μια επιπλέον επιλογή για τη διεξαγωγή ευαίσθητων διαδικτυακών συνομιλιών”, αποκάλυψε η Microsoft σήμερα.

Η Microsoft λέει ότι θα επιτρέψει στους διαχειριστές του Microsoft Teams να διαμορφώσουν ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα υποστηρίζοντας τις πολιτικές ασφάλειας και συμμόρφωσης του οργανισμού τους.

Όπως αναφέρεται από το MSPoweruser, αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους διαχειριστές του Microsoft Τeams για συγκεκριμένους χρήστες ή ολόκληρο τον οργανισμό. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ενεργοποιώντας τη ρύθμιση “End-to-end encrypted calls” στο Settings Privacy.

Microsoft Teams

Όταν είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ορισμένες δυνατότητες του Microsoft Teams δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες, όπως η εγγραφή και η μεταγραφή.

Δείτε επίσης: Microsoft Τeams: Τι είναι τα meeting notes και πως χρησιμοποιούνται;

Αυτή η δυνατότητα θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη, καθώς θα επιτρέπει την κοινοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως passwords, τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες, χωρίς φόβο ότι θα αποθηκευτούν σε ηχογραφήσεις.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS