ΑρχικήUpdatesΗ Apple ανακοίνωσε το iOS 15: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά;

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 15: Ποια τα νέα χαρακτηριστικά;

iOS 15

Η Apple παρουσίασε χθες μερικά στοιχεία του iOS 15, της επόμενης σημαντικής ενημέρωσης της εταιρείας για το iPhone, που θα έρθει με νέες δυνατότητες.

Δείτε επίσης: Προβλήματα με τη μπαταρία των iPhone μετά το iOS 14.6 update

iOS 15

FaceTime

Στο iOS 15, το FaceTime διαθέτει ένα νέο grid view και υποστήριξη portrait mode για βίντεο. Όσον αφορά στον ήχο, οι κλήσεις FaceTime προσφέρουν τώρα Spatial Audio και adaptive voice isolation για μια πιο φυσική εμπειρία.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο σε μια προγραμματισμένη βιντεοκλήση και μπορούν να συμμετέχουν σε κλήσεις FaceTime‌ μέσω του προγράμματος περιήγησης σε συσκευές Android και Windows.

Τέλος, το “SharePlay” στο ‌FaceTime‌ επιτρέπει στους χρήστες να φέρουν μουσική, βίντεο και ταινίες κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, ενώ θα μπορούν να κάνουν και share screen. Το SharePlay λειτουργεί σε iPhone, iPad και Mac και χάρη στα shared playback controls, οποιοσδήποτε σε μια κλήση μπορεί να παίξει, να διακόψει τη μουσική ή να προχωρήσει. Το SharePlay είναι επίσης διαθέσιμο ως API για ενσωμάτωση σε εφαρμογές τρίτων, όπως σε Disney +, HBO Max και TikTok.

Ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις στο ‌iOS 15‌ έχουν επανασχεδιαστεί, με την προσθήκη φωτογραφιών επαφών και μεγαλύτερα εικονίδια εφαρμογών. Υπάρχει τώρα μια σύνοψη ειδοποιήσεων, που παρουσιάζει ειδοποιήσεις ανάλογα με τον τρόπο που οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις εφαρμογές και την προτεραιότητα που τους δίνουν.

Focus

Το iOS 15‌ προσφέρει νέα user statuses που ονομάζονται “Focus“. Το Focus φιλτράρει τις ειδοποιήσεις και τις εφαρμογές με βάση το πού θέλει να εστιάσει ο χρήστης. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα custom Focus ή να επιλέξουν ένα προτεινόμενο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν Home Screen pages με εφαρμογές και widgets που σχετίζονται με το Focus.

Φωτογραφίες

Οι Φωτογραφίες θα διαθέτουν το “Live Text“, που επιτρέπει στους χρήστες να επισημάνουν και να επιλέξουν κείμενο σε εικόνες. Το Live Text λειτουργεί επίσης σε άλλες εφαρμογές όπως το Apple News.

Apple

Wallet

Το iOS 15‌ φέρνει επιπλέον τύπους κλειδιών στο Wallet app, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών badges, κλειδιών δωματίων ξενοδοχείου και κλειδιών για έξυπνες κλειδαριές στο σπίτι.

Επίσης, το Wallet θα υποστηρίζει δελτία ταυτότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρήστες απλά σαρώνουν το ID τους για να το προσθέσουν στο Wallet app.

Δείτε επίσης: Τι προσφέρει το iCloud‌ + που παρουσίασε η Apple στο WWDC;

Καιρός

Η εφαρμογή Weather διαθέτει τώρα έναν εντελώς νέο σχεδιασμό. Παρουσιάζεται ένας χάρτης σε ολόκληρη την οθόνη και νέα background animations, που δείχνουν τη θέση του ήλιου, ενώ μπορεί κάποιος να δει πότε ξεκινά και σταματά η βροχή ή το χιόνι.

Χάρτες

Στο ‌iOS 15‌, οι Χάρτες διαθέτουν globe view και πολύ πιο λεπτομερή προβολή 3D σε πόλεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας νυχτερινής λειτουργίας. Υπάρχουν νέες λεπτομέρειες για τους δρόμους, όπως στροφές, λωρίδες ποδηλάτων και διαβάσεις πεζών.

Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στο Transit view και οι Χάρτες ακολουθούν τους χρήστες αυτόματα κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, ενώ προσφέρουν πιο λεπτομερείς οδηγίες.

Με το ‌iOS 15‌, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν το ‌iPhone‌ τους και οι Χάρτες θα δημιουργήσουν μια ακριβή θέση για να παρουσιάσουν λεπτομερείς οδηγίες σε augmented reality.

Apple

Safari

Το Safari έρχεται, επίσης, με νέο σχεδιασμό. Υπάρχει μια νέα γραμμή καρτελών στο κάτω μέρος της οθόνης, σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να μπορούν να μετακινούνται εύκολα μεταξύ των διαφορετικών καρτελών. Υπάρχουν, επίσης, tab groups που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε συσκευή. Το Safari στο ‌iPhone‌ υποστηρίζει επεκτάσεις για πρώτη φορά και μια customizable αρχική σελίδα.

Δείτε επίσης: Η Apple έκλεψε δύο λειτουργίες Chrome για το iOS 15 Safari του iPhone

Άλλα χαρακτηριστικά

Το iOS 15‌ διαθέτει, επίσης, φωνητική αναζήτηση στο Safari, cross-app drag and drop δυνατότητα και νέα Memoji outfits. Το Messages διαθέτει νέους τρόπους για κοινή χρήση περιεχομένου, όπως εικόνες, μουσική, podcast, άρθρα του Apple News και άλλα, καθώς και pinned content.

Το Health app διαθέτει ένα νέο sharing tab, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα δεδομένα υγείας τους με την οικογένεια ή τους γιατρούς τους.

Το iOS 15‌ ενισχύει, επίσης, το απόρρητο των χρηστών στο ‌iPhone‌ με τα Mail Privacy Protection και App Privacy Report.

Όλα τα iPhone από το iPhone 6S και μετά θα μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 15. Μια δημόσια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες iOS από τον επόμενο μήνα.

Πηγή: Macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS