ΑρχικήinetApple Music: Φέρνει Lossless Audio και Spatial Audio χωρίς χρέωση!

Apple Music: Φέρνει Lossless Audio και Spatial Audio χωρίς χρέωση!

Apple Music Lossless Audio
Apple Music: Φέρνει Lossless Audio και Spatial Audio χωρίς χρέωση!

Η Apple αποκάλυψε χθες μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση του Apple Music. Η εταιρεία είπε ότι η streaming υπηρεσία της θα προσφέρει lossless audio σε περισσότερα από 75 εκατομμύρια κομμάτια από τον Ιούνιο. Αυτό το χαρακτηριστικό θα επιτρέπει στους ακροατές να ακούσουν τραγούδια “με τον τρόπο που τα δημιούργησαν οι καλλιτέχνες στο στούντιο“. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Δείτε επίσης: Το Αpple Music θα διευκολύνει την προσθήκη τραγουδιών στην λίστα σας

Apple Music: Φέρνει Lossless Audio και Spatial Audio χωρίς χρέωση!

Επιπλέον, το Apple Music θα προσθέσει Spatial Audio για υποστήριξη με Dolby Atmos. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που διαθέτουν ακουστικά AirPods, AirPods Pro, AirPods Max και Beats με H1 or W1 chip – ή που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα ηχεία στα νεότερα iPhone, iPad και Mac – θα μπορούν να ακούσουν ορισμένα τραγούδια σε μια εντυπωσιακή μορφή.

Το Apple Music σημειώνει τη μεγαλύτερη πρόοδο όσον αφορά στην ποιότητα ήχου“, δήλωσε ο Oliver Schusser, στέλεχος της Apple. “Το να ακούτε ένα τραγούδι με Dolby Atmos είναι κάτι μαγικό. Η μουσική έρχεται από παντού και ακούγεται απίστευτα. Τώρα φέρνουμε αυτήν την πραγματικά καινοτόμα και καθηλωτική εμπειρία στους ακροατές μας με μουσική από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες όπως οι J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, The Weeknd και πολλούς άλλους. Οι συνδρομητές θα μπορούν, επίσης, να ακούνε τη μουσική τους στην υψηλότερη ποιότητα ήχου χάρη στο Lossless Audio. Το Αpple Music, όπως το γνωρίζουμε, πρόκειται να αλλάξει για πάντα“.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Πώς να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς του text

Για να προωθήσει τις νέες δυνατότητες, η Apple θα λανσάρει μια σειρά από playlists για να παρουσιάσει τραγούδια σε Dolby Atmos format, μόλις γίνουν διαθέσιμα. Κατά την κυκλοφορία, η Apple λέει ότι “χιλιάδες” τραγούδια θα προσφέρουν αυτήν τη νέα surround sound εμπειρία.

Apple Music Spatial Audio
Apple Music: Φέρνει Lossless Audio και Spatial Audio χωρίς χρέωση!

Lossless audio: Έρχεται σύντομα στο Apple Music και υπόσχεται φοβερή εμπειρία ακρόασης

Όπως είπαμε παραπάνω, οι νέες δυνατότητες του Apple Music θα γίνουν διαθέσιμες τον Ιούνιο και μάλιστα θα προσφέρονται δωρεάν. Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν το Lossless Audio μεταβαίνοντας στα Settings > Music > Audio Quality (Ρυθμίσεις> Μουσική> Ποιότητα ήχου). Το lossless tier του Apple Music ξεκινά με CD quality — 16 bit/44.1 kHz – και φτάνει τα 24 bit / 48 kHz. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν “διαφορετικές αναλύσεις για διαφορετικές συνδέσεις, όπως κινητό, Wi-Fi ή για λήψη”.

Δείτε επίσης: Οδηγός: Πώς να βάλετε μουσική του Apple Music στο Instagram Story σας

Το Apple Music προσφέρει επίσης Hi-Resolution Lossless έως και 24 bit στα 192 kHz“, δήλωσε η Apple. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι το Hi-Resolution Lossless playback θα απαιτήσει “εξωτερικό εξοπλισμό”. Τα AirPods δεν υποστηρίζουν την lossless επιλογή στο Apple Music. Η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε τη δυνατότητα lossless ήχου. Το Spotify ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα λανσάρει το Spotify HiFi αν και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει ή πόσο θα κοστίσει.

Πηγή: Cult of Mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS