ΑρχικήsecurityΧρήστες του FaceTime δέχονται ομαδικές spam κλήσεις από αγνώστους

Χρήστες του FaceTime δέχονται ομαδικές spam κλήσεις από αγνώστους

Κάποια πρόσφατα γεγονότα αποκάλυψαν μερικά από τα πιο σημαντικά ελαττώματα που υπάρχουν στο Facetime. Όπως φαίνεται ο αριθμός των απατεώνων που κάνουν κατάχρηση του FaceTime για την πραγματοποίηση ανεπιθύμητων κλήσεων αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

facetime

Το FaceTime κάνει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων πολύ εύκολη, είτε πρόκειται για οικεία προσωπική εξυπηρέτηση είτε για ομαδικές κλήσεις. Το τελευταίο αποδείχθηκε πολύ ενδιαφέρον – κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από χρόνια – αλλά έχει πολλά σφάλματα και του λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά το οποίο δημιουργεί πρόβλημα σε αρκετούς χρήστες.

Μάθετε επίσης: Zuckerberg: Οι αλλαγές απορρήτου της Apple είναι αντιανταγωνιστικές

Τα φόρουμ υποστήριξης της Apple και τα social media είναι γεμάτα ανέκδοτα σχετικά με το ότι οι χρήστες του FaceTime λαμβάνουν πολλές spam κλήσεις – μερικές από αυτές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι απατεώνες μπορούν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος επιστροφής κλήσης της πλατφόρμας, επιτρέποντας σε ένα άτομο να καλεί 31 αριθμούς κάθε φορά και, όταν ένα άτομο κλείσει το τηλέφωνο, μια άλλη κλήση από διαφορετικό αριθμό θα καλέσει ξανά την ομάδα. Αυτό όχι μόνο ενοχλεί τους χρήστες, αλλά μπορεί να προκαλέσει και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής όταν τα μέλη της οικογένειας απαντήσουν κατά λάθος σε κάποια από τις κλήσεις, για παράδειγμα.

Χρήσιμη πληροφορία: Πως να πραγματοποιήσετε μια κλήση Facetime Audio

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι το FaceTime δεν είναι εξοπλισμένο για τη διαχείριση αυτού του είδους των spam μηνυμάτων. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες βιντεοκλήσεων ή φωνητικών κλήσεων, το FaceTime δεν υποστηρίζει την αποδοχή κλήσεων μόνο από άτομα του τηλεφωνικού σας καταλόγου. Επίσης, δεν διαθέτει την δυνατότητα να επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν όλους τους αριθμούς ταυτόχρονα σε μια ομαδική κλήση, αναγκάζοντάς τους να το κάνουν σε έναν προς έναν αριθμό.

Δείτε επίσης: Python Package Index (PyPI) και GitLab δέχονται επιθέσεις spam

Η μόνη προσωρινή λύση που μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη στιγμή οι χρήστες είναι να απενεργοποιήσουν το FaceTime πλήρως ή τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να αποκλείσουν τους άλλους από το να χρησιμοποιούν τον τηλεφωνικό τους αριθμό για να κάνουν κλήσεις στο FaceTime. Αυτό, ωστόσο, αποκλείει και τις νόμιμες χρήσεις του FaceTime. Ας ελπίσουμε ότι η Apple, η οποία υπερασπίζεται το απόρρητο των χρηστών της, θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση κώδικα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS