ΑρχικήHow ToΠώς θα προετοιμάσετε την Android συσκευή σας για πιθανή κλοπή

Πώς θα προετοιμάσετε την Android συσκευή σας για πιθανή κλοπή

Το να είστε προετοιμασμένοι για μία πιθανή κλοπή του Android τηλεφώνου σας είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά αφού η συσκευή έχει κλαπεί. Ωστόσο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Android

Δείτε επίσης: To Privacy Sandbox του Android δεν είναι ισάξιο του iOS tracking

Πρώτα και κύρια, πρέπει να έχετε ρυθμίσει κάποια μορφή κλειδώματος οθόνης στο τηλέφωνό σας. Ορισμένες μέθοδοι είναι πιο ασφαλείς από άλλες, αλλά πρέπει να επιλέξετε μία για να έχετε ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας.

Στο Android, η καλύτερη επιλογή σας θα είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν το τηλέφωνό σας διαθέτει. Δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το Face ID του iPhone, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι να υπάρχει κάποιου είδους αποτρεπτικό μέσο σε χρήση. Μερικές φορές αυτό το μικρό εμπόδιο αρκεί για να σταματήσει κάποιον από το να σκεφτεί να κλέψει τη συσκευή σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια χαμένη ή κλεμμένη συσκευή Android είναι η λειτουργία «Find My Device» της Google. Είναι ενσωματωμένη σε όλες τις συσκευές Android που συνοδεύουν το Google Play Store. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να την ενεργοποιήσετε, αλλά μπορείτε να ελέγξετε ότι λειτουργεί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ελέγξετε ότι το Find My Device λειτουργεί σωστά, είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο και να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται η συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να προβάλετε τις συσκευές σας από την εφαρμογή Android.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για οτιδήποτε δεν θέλετε να χάσετε.

Δείτε ακόμα: Στόχευση χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς: Η Google ενισχύει το απόρρητο των χρηστών Android

κλοπή

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι αυτά που οι περισσότεροι δεν θέλουν να χάσουν. Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud του Google Photos είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Είναι μια δυνατότητα που μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε, χωρίς άλλη ενέργεια.

Για άλλους τύπους αρχείων, υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Το Google Drive είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει το οικοσύστημα της Google, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε μια μέθοδο και να τη χρησιμοποιήσετε.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τη χρήση κάποιου είδους κλειδώματος οθόνης, αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε ένα δευτερεύον επίπεδο προστασίας για τα εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένω σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα.

Μία από τις καλύτερες λύσεις γι’ αυτό είναι η λειτουργία “Secure Folder” της Samsung. Είναι ένας χώρος που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης όπου μπορείτε να τοποθετήσετε φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και άλλα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ολόκληρες εφαρμογές μέσα στον Ασφαλή φάκελο.

Εάν δεν έχετε τηλέφωνο Samsung Galaxy, έχετε κάποιες άλλες επιλογές. Για φωτογραφίες και βίντεο, το “Locked Folder” του Google Photos είναι εύκολο στη χρήση, αλλά βασίζεται στην ίδια μέθοδο ασφαλείας με την οθόνη κλειδώματος. Θα μπορούσατε επίσης να αποκρύψετε εντελώς εφαρμογές.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η Microsoft φέρνει τα Android apps στα Windows 11

Τέλος, εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί και θέλετε να το αναφέρετε στις αρχές, μπορεί να χρειαστείτε τον αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity). Αυτός είναι ένας μοναδικός αριθμός που προσδιορίζει τη φυσική σας συσκευή. Δεν είναι συνδεδεμένο με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή κάρτα SIM. Στις περισσότερες συσκευές Android, μπορείτε να βρείτε το IMEI από τις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο. Απλώς καταγράψτε αυτόν τον αριθμό σε ασφαλές μέρος για την περίπτωση που τον χρειαστείτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS