ΑρχικήinetSamsung και iFixit ετοιμάζουν self-repair πρόγραμμα για Galaxy συσκευές

Samsung και iFixit ετοιμάζουν self-repair πρόγραμμα για Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα self-repair για Galaxy smartphones. Αυτό το πρόγραμμα θα επιτρέπει στους χρήστες Galaxy να έχουν πρόσβαση σε εξαρτήματα, εργαλεία και οδηγούς που θα τους βοηθούν να επισκευάζουν μόνοι τους τις συσκευές τους, χωρίς να τα πηγαίνουν σε παρόχους σέρβις. Για το πρόγραμμα self-repair για Galaxy, η Samsung συνεργάζεται με το site iFixit που εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα (οδηγοί how-to, οδηγοί επισκευών κλπ). Το self-repair πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις σειρές Galaxy S20 και S21, καθώς και με το Galaxy Tab S7 Plus.

Samsung και iFixit self-repair Galaxy

«Συνεργαζόμαστε με τη Samsung για να βελτιώσουμε τον οδηγό επιδιορθώσεων και τις προσφορές εξαρτημάτων DIY», λέει ο CEO του iFixit, Kyle Wiens, στο The Verge.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα επισκευάζει iPhone που έχουν αναφερθεί ως χαμένα ή κλεμμένα

Οι καταναλωτές που θα επωφεληθούν από το self-repair πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε αναλυτικούς οδηγούς επισκευής, καθώς και στα απαραίτητα εργαλεία και σε γνήσια ανταλλακτικά συσκευών. Σύμφωνα με τον Wiens, οι οδηγοί της σειράς Galaxy S20 έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Τώρα, το iFixit δουλεύει πάνω στη σύνταξη των οδηγών για τη σειρά S21 και το Galaxy Tab S7 Plus.

Από αυτό το καλοκαίρι, η Samsung λέει ότι οι χρήστες των παραπάνω συσκευών θα μπορούν να αγοράσουν τα ανταλλακτικά για τα τηλέφωνα και να τα επισκευάζουν οι ίδιοι.

Samsung self-repair: Βήματα προς τη βιωσιμότητα

Τα εξαρτήματα που θα μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες είναι οθόνες, θύρες φόρτισης και άλλα, ενώ θα είναι δυνατή και η επιστροφή μεταχειρισμένων εξαρτημάτων στην εταιρεία για ανακύκλωση.

Ουσιαστικά, αυτό το self-repair πρόγραμμα είναι ένα ακόμα μικρό βήμα της Samsung προς τους στόχους της για βιωσιμότητα.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy A53 5G: Έχει μεγαλύτερη μπαταρία και χαμηλότερη τιμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Samsung, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων, ανταλλακτικών και τη δυνατότητα επισκευής, αργότερα, όταν το πρόγραμμα θα αρχίσει να «ωριμάζει».

Φαίνεται ότι η Samsung και το iFixit θέλουν να ξεκινήσουν το self-repair πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην παράταση της ζωής των παλαιότερων τηλεφώνων Galaxy. Δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Τα τηλέφωνα Samsung αποκτούν περισσότερα στοιχεία Material You

Πέρα από τη Samsung και άλλες γνωστές εταιρείες έχουν συνεργαστεί με το iFixit για παρόμοια projects. Μερικές από αυτές τις εταιρείες, είναι η Motorola και η Steam.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το self-repair πρόγραμμα στο site της Samsung.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS