ΑρχικήinetMusk: Θα παραιτηθώ από Twitter CEO όταν βρω αντικαταστάτη

Musk: Θα παραιτηθώ από Twitter CEO όταν βρω αντικαταστάτη

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) του Twitter, αλλά μόνο όταν βρεθεί ένας “παράτολμος” αντικαταστάτης.

Ωστόσο, στο ίδιο tweet δήλωσε την πρόθεσή του να παραμείνει στο Twitter και να επιβλέπει τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών.

Δείτε επίσης: Revue: Το Twitter κλείνει τη newsletter πλατφόρμα

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Musk ξεκίνησε μια άτυπη δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τους χρήστες αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από το ρόλο του CEO. Ο δισεκατομμυριούχος είχε πει ότι θα ενεργούσε με βάση το αποτέλεσμα.

Από τις 17,5 εκατομμύρια ψήφους, η πλειοψηφία – 57,5% – ψήφισε υπέρ της παραίτησης του Elon Musk, ενώ το 42,5% τάχθηκε κατά.

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ο Musk δεν ανέβασε κανένα tweet αμέσως μετά τη δημοσκόπηση. Η σιωπή του τελικά έσπασε όταν απάντησε με “Ενδιαφέρον” σε πολλαπλές προτάσεις ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αλλοιώθηκαν από ψεύτικους λογαριασμούς.

Η απάντηση για την παραίτηση μετά την εύρεση αντικαταστάτη ήρθε χθες, Τρίτη.

Δείτε επίσης: Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Αφού εμφάνισε τη δημοσκόπηση, και πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα, ο Musk υποστήριξε ότι “κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter. Δεν υπάρχει διάδοχος”.

Πάντως ο Elon Musk είχε εκφράσει από πιο νωρίς την επιθυμία να παραιτηθεί από CEO του Twitter, επομένως, δεν είναι σίγουρο ότι ήθελε τη γνώμη του κόσμου για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Τον Οκτώβριο οριστικοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας από τον Musk, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ανέφερε τον στόχο του να μειώσει τελικά τον χρόνο που αφιερώνει στο Twitter, βρίσκοντας ένα άλλο άτομο για τη διαχείρισή του.

Elon Musk Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk ξεκίνησε τη δημοσκόπηση για την παραίτησή του από CEO του Twitter, εν μέσω πολλών δημόσιων επικρίσεων για τον τρόπο διαχείρισης και τις αποφάσεις του, όπως οι μαζικές απολύσεις, η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων και μια πολιτική που απαγόρευε στους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους προς άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Όντας ένθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, ο Musk παραδέχτηκε ότι η νέα πολιτική σχετικά με τους συνδέσμους δεν ήταν σωστή και έτσι την απέσυρε. Δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε δραστική αλλαγή, από εδώ και στο εξής, θα γινόταν μέσω ψηφοφορίας.

Παρόλο που υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο Elon Musk ήθελε να παραιτηθεί από CEO του Twitter. Ίσως να θέλει να ασχοληθεί πιο ενεργά και με τις άλλες του επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα είχε δώσει πολλή έμφαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Από τότε που αγόρασε το Twitter, ορισμένοι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc., όταν ασχολείται τόσο με το Twitter.

Πηγή: www.nbcnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS