ΑρχικήinetApp Store: H Apple ανακοινώνει αλλαγές στη τιμολόγηση

App Store: H Apple ανακοινώνει αλλαγές στη τιμολόγηση

Η Apple δήλωσε ότι θα προσφέρει πλέον στους προγραμματιστές 700 επιπλέον σημεία τιμών για τις εφαρμογές του App Store. Αυτό σημαίνει ότι, οι εφαρμογές μπορούν να τιμολογούνται από 29 σεντς έως 10.000 δολάρια. Προκειμένου να αποθαρρύνει τις υπερτιμημένες εφαρμογές, η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να υποβάλλουν αίτημα, αν θέλουν να τιμολογήσουν την εφαρμογή τους πάνω από 1.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοινώνει τους νικητές των App Store Awards 2022

App Store

Από τα 900 συνολικά σημεία τιμών, μόνο 100 είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Τα νέα σημεία τιμών θα αυξάνουν σταδιακά την αξία τους. Για παράδειγμα, οι τιμές θα αυξάνονται κατά 10 σεντς όταν είναι κάτω από 10 δολάρια και κατά 50 σεντς όταν είναι μεταξύ 10 και 50 δολαρίων. Θα είναι επίσης διαθέσιμες στρογγυλοποιημένες καταλήξεις τιμών (π.χ. $0,90 ή $1,00), καθώς και τιμές που αρχίζουν με δύο ίδια ψηφία (όπως ₩110,000 στη Νότια Κορέα).

Τον Αύγουστο του 2021, στο πλαίσιο ενός διακανονισμού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με τους προγραμματιστές, η Apple υποσχέθηκε να επεκτείνει τον αριθμό των σημείων τιμών του App Store.

Δείτε ακόμα: Η Apple σταματά τα gambling ads από τις σελίδες προϊόντων του App Store

Η Apple διευκολύνει τους προγραμματιστές στη διαχείριση των αλλαγών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν το προτιμώμενο κατάστημα ως βάση για την αυτόματη δημιουργία τιμών σε άλλα 174 καταστήματα και 44 νομίσματα του App Store. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επικεντρωθούν στη δημιουργία εξαιρετικών εφαρμογών αντί να ανησυχούν για την τιμολόγηση. Για παράδειγμα, η Apple επιβεβαιώνει ότι ένας Ιάπωνας προγραμματιστής παιχνιδιών, του οποίου η πλειοψηφία των πελατών είναι Ιάπωνες, μπορεί να ορίσει μια τιμή για το ιαπωνικό κατάστημα. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ενημέρωση των τιμών τους εκτός της χώρας, επειδή οι συναλλαγματικές και φορολογικές ισοτιμίες αλλάζουν συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Αν οι προγραμματιστές θέλουν, μπορούν ακόμα να καθορίζουν τις τιμές των καταστημάτων.

Apple

Δείτε επίσης: Το πρόβλημα με τις διαφημίσεις του App Store πρόκειται να επιδεινωθεί

Η Apple εισάγει νέες τιμές και μια επιλογή διαχείρισης συναλλαγματικών ισοτιμιών για εφαρμογές με αυτόματα ανανεώσιμες συνδρομές. Όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές και οι αγορές εντός εφαρμογής θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες από την άνοιξη του 2023.

Η Apple αλλάζει κατά διαστήματα τις τιμές των εφαρμογών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες του App Store λόγω αλλαγών στους φόρους και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Από το 2023 και μετά, οι προγραμματιστές που διαθέτουν εφαρμογές επί πληρωμή και αγορές εντός της εφαρμογής θα μπορούν να καθορίζουν τις δικές τους τοπικές τιμές, χωρίς να επηρεάζονται από αυτές τις αυτόματες αλλαγές τιμών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS