ΑρχικήinetApple: Απέρριψε την τελευταία ενημέρωση του Spotify με υποστήριξη audiobooks

Apple: Απέρριψε την τελευταία ενημέρωση του Spotify με υποστήριξη audiobooks

Η Apple και το Spotify είχαν μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τις πολιτικές του App Store της Apple όσον αφορά τις χρεώσεις εφαρμογών και συνδρομών. Η διαμάχη αυτή είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών. Και φυσικά απορρίψεις εφαρμογών, που οφείλονται στις προσπάθειες του Spotify να αποφύγει να δώσει στην Apple το ποσοστό 30 τοις εκατό που παίρνει από τις αγορές.

Δείτε επίσης: Το Spotify τώρα πουλά audiobooks (ηχητικά βιβλία)

Spotify

Η Apple κατηγόρησε το Spotify ότι παραβιάζει τους κανόνες του App Store προσπαθώντας να τους παρακάμψει, υποστηρίζοντας ότι η ενημέρωση για τα audiobooks δεν συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να χρησιμοποιούν οι εφαρμογές για να επικοινωνούν με τους χρήστες σχετικά με τις επιλογές αγοράς εκτός του App Store.

Πέρυσι, η Apple συμφώνησε να επιτρέπει στους προγραμματιστές να μοιράζονται τις επιλογές πληρωμής που είναι διαθέσιμες εκτός των εφαρμογών iOS μέσω email. Ωστόσο, το Spotify δυσκολεύεται να εφαρμόσει αυτό το χαρακτηριστικό. Με την αλλαγή του κανόνα, το Spotify σκοπεύει να καθοδηγήσει τους πελάτες του να αγοράζουν audiobooks online, που μπορούν μετά να ακούσουν στην εφαρμογή, σε αντίθεση με το να δίνει ένα ποσοστό των πωλήσεων από τα audiobooks στην Apple.

Σύμφωνα με την Apple, το Spotify μπορεί να στέλνει email στους πελάτες του σχετικά με τις online αγορές. Ωστόσο, το Spotify δεν επιτρέπεται να τοποθετήσει ένα κουμπί μέσα στην εφαρμογή που να κατευθύνει σε αυτές τις αγορές. Η λειτουργία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη νομική ομάδα του Spotify και η Apple ενέκρινε την ενημέρωση αρχικά τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αργότερα άλλαξε γνώμη και απέρριψε όλες τις επόμενες ενημερώσεις.

Δείτε ακόμα: Η Apple κυκλοφορεί το watchOS 9.1 στους χρήστες Apple Watch

Το Spotify δημιούργησε μια διαδικασία εννέα βημάτων για την αγορά audiobooks. Οι πελάτες πατούσαν ένα audiobook και στη συνέχεια έβλεπαν μια οθόνη που είχε μια κλειδαριά πάνω από το κουμπί αναπαραγωγής. Πατώντας το κουμπί αναπαραγωγής, οι πελάτες μεταφέρονταν σε μια σελίδα όπου μπορούσαν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς του βιβλίου μέσω email. Το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους παρείχε έναν σύνδεσμο για να αγοράσουν το βιβλίο.

Apple

Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο MacRumors ότι δεν υπάρχουν “προβλήματα” με εφαρμογές όπως το Spotify, οι οποίες προσθέτουν περιεχόμενο audiobooks, αλλά το Spotify δεν ακολούθησε τις οδηγίες της εταιρείας για τις επικοινωνίες εντός της εφαρμογής που κατευθύνουν τους χρήστες εκτός της εφαρμογής.

Αφού η εφαρμογή του Spotify απορρίφθηκε πολλές φορές από την Apple, κυκλοφόρησε μια έκδοση που αφαίρεσε τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αγοράς ενός audiobook από τον ιστότοπο του Spotify. Αυτή η εγκεκριμένη έκδοση έγινε τελικά αποδεκτή από την Apple. Προς το παρόν, το Spotify έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα των χρηστών να αγοράζουν ηχητικά βιβλία στην εφαρμογή. Στο κείμενο της εφαρμογής, το Spotify αναφέρει: “Ξέρουμε ότι δεν είναι ιδανικό“.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι τιμές σε Apple Music, Apple TV+ και Apple One

Το 2019, η Spotify αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της Apple και να καταθέσει ρυθμιστική καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυριζόμενη ότι η Apple δεν προωθούσε ίσους όρους ανταγωνισμού. Αυτό τελικά οδήγησε το Spotify στη δημιουργία ενός ολόκληρου ιστότοπου με επίκεντρο αυτό το θέμα που ονομάζεται “Time to Play Fair“. Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Το Spotify έχει επίσης πάρει το μέρος της Epic Games στη νομική μάχη εναντίον της Apple και συμμετέχει στο “Coalition for App Fairness” μαζί με την Epic Games, την Tile και άλλους που πιστεύουν ότι οι πολιτικές της Apple είναι μονοπωλιακές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS