ΑρχικήinetΗ Amazon απολύει 50 εργαζόμενους μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη

Η Amazon απολύει 50 εργαζόμενους μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη

Δεκάδες εργαζόμενοι της Amazon έχουν απολυθεί από την εταιρεία, μία ημέρα αφότου διοργάνωσαν στάση εργασίας μετά από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις.

Δείτε επίσης: Η Amazon “σκοτώνει” τη συσκευή video calling για παιδιά Glow

Amazon

Περίπου 50 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις στο Staten Island της Νέας Υόρκης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με μισθό, σύμφωνα με τον Connor Spence, έναν από τους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή. Ο Spence είναι διανομέας στην αποθήκη, γνωστή ως JFK8 και γραμματέας για το Εργατικό Σωματείο της Amazon, την ομάδα εργαζομένων στη βάση πίσω από την επιτυχημένη συνδικαλιστική ώθηση.

Ο Spence είπε στο CNN ότι μια φωτιά ξέσπασε στην αποθήκη τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ολόκληρο το κτίριο και να σταλούν στο σπίτι οι εργαζόμενοι από όλες της βάρδιες. Όταν έφτασαν οι εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια, «δεν τους είπαν πραγματικά τι συνέβαινε», είπε ο Spence. Τελικά, είπε, οι διευθυντές άρχισαν να λένε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

«Το πρόβλημα που είχαν οι άνθρωποι ήταν ότι το κτίριο μύριζε ακόμα καπνό, ήταν δύσκολο να αναπνεύσεις σε ορισμένους σταθμούς εργασίας», είπε ο Spence. «Θέλαμε να μας στείλουν σπίτι με αμοιβή γιατί δεν ήταν ασφαλές».

Ο Spence, ο οποίος εργάζεται την ημερήσια βάρδια, αλλά έμεινε αργά με τους εργαζόμενους στη νυχτερινή βάρδια για να προσφέρει υποστήριξη, είπε ότι οργάνωσαν στάση εργασίας και απαίτησαν να σταλούν οι εργαζόμενοι στα σπίτια τους με αμοιβή. Υπολογίζει ότι «περισσότερα από 100 άτομα» συμμετείχαν στη διακοπή. «Μετά από λίγο ήταν σαφές ότι δεν επρόκειτο να συνεργαστούν μαζί μας, ότι δεν επρόκειτο να ακούσουν τα αιτήματά μας, οπότε αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε», είπε.

Δείτε ακόμα: Amazon Prime: Τα 7 δωρεάν παιχνίδια του Οκτωβρίου

πυρκαγιά

Ο Paul Flaningan, εκπρόσωπος της Amazon, επιβεβαίωσε την πυρκαγιά και ότι περίπου 50 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε δήλωσή του στο CNN την Τετάρτη.

«Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ξέσπασε μια μικρή πυρκαγιά σε έναν συμπιεστή έξω από την JFK8, μια από τις εγκαταστάσεις μας στο Staten Island της Νέας Υόρκης. Όλοι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και οι υπάλληλοι της ημερήσιας βάρδιας στάλθηκαν στο σπίτι με αμοιβή», είπε ο Flaningan. «Το FDNY πιστοποίησε ότι το κτίριο είναι ασφαλές και σε εκείνο το σημείο ζητήσαμε από τους υπαλλήλους όλης της βραδινής βάρδιας να παρουσιαστούν στην τακτικά προγραμματισμένη τους βάρδια».

«Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων αναφέρθηκε στους σταθμούς εργασίας τους, μια μικρή ομάδα αρνήθηκε να επιστρέψει στη δουλειά και παρέμεινε στο κτίριο χωρίς άδεια», είπε ο Flaningan.

Οι κινήσεις ενδέχεται να αυξήσουν την ένταση μεταξύ της Amazon και ορισμένων εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Δείτε επίσης: Amazon bedside συσκευή θα γνωρίζει εάν κοιμάστε ή όχι

Η Amazon δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα ή δεν έχει διαπραγματευτεί με το Εργατικό Σωματείο της Amazon στην JFK8, παρά το γεγονός ότι έχασε τον πρώτο γύρο των προσπαθειών της με το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων για να ανατρέψει τη νίκη του συνδικάτου. Το περιστατικό στο Staten Island έρχεται επίσης περίπου μια εβδομάδα πριν από μια ξεχωριστή εκλογή συνδικαλιστικών οργανώσεων – που επίσης διοργανώθηκε από το Εργατικό Σωματείο της Amazon – σε μια εγκατάσταση της Amazon κοντά στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS