ΑρχικήinetΑν χρησιμοποιείς emoji και slang στην δουλειά, μπορεί να σε απολύσουν 🤡

Αν χρησιμοποιείς emoji και slang στην δουλειά, μπορεί να σε απολύσουν 🤡

Η ανεπίσημη επικοινωνία στον χώρο της δουλειάς μπορεί να έχει συνέπειες με αποτέλεσμα να χάσεις την δουλειά σου εξαιτίας της χρήσης emoji και slang.

Οι εργασιακές επικοινωνίες δεν είναι πλέον όλες επαγγελματικές. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μιλήσετε με συναδέλφους και μερικοί από αυτούς -slack chat- είναι πιο χαλαροί από άλλους. Προσθέστε την χρήση emoji και ίσως την υπερβολική χρήση των σημείων στίξης και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες δυσάρεστες ή τουλάχιστον παρερμηνευμένες αλλήλεπιδράσεις.

Αν χρησιμοποιείς emoji και slang στην δουλειά μπορεί να σε απολύσουν

Η Skynova ερεύνησε πάνω από 1.000 υπαλλήλους και προϊσταμένους για τις απόψεις τους σχετικά με το emoji, την argo, και τα σημεία στίξης στον χώρο εργασίας. Διαπίστωσε πως μερικά πράγματα δεν μεταφράζονται το ίδιο μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων.

Και παρόλο που οι διευθυντές έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν emoji από τους υφισταμένους τους, είπαν ότι η χρήση του devil, profanity, kissing, skull, και crossbones emoji μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό της συνεργασίας των δυο αυτών προσώπων.

Ένα απο τα πιο ενοποιητικά ευρήματα ωστόσο ήταν ότι το 75% των ερωτηθέντων είπε πως οι πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων όπως το Slack επέτρεψαν στους υπαλλήλους να επικοινωνούν με πιο άτυπο τρόπο ενώ το 59% είπε πως ήταν υπέρ αυτής της αλλαγής.

Οι κορυφαίοι τρόποι με τους οποίους έχουν αλλάξει τα πράγματα είναι οτι το 43% των ανθρώπων χρησιμοποιεί δύο η περισσότερα θαυμαστικά, το 42% χρησιμοποιεί emoji, το 37% χρησιμοποιεί argo, το 32% χρησιμοποιεί ακρώνυμα, το 29% χρησιμοποιεί βωμολοχίες και το 23% χρησιμοποιεί βαριές βωμολοχίες. Οι manager είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν emoji και argo, ίσως σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο οικείοι.

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα emoji θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Το πιο προσβλητικό σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ειναι το emoji(💩) με ποσοστό 51%. Δεύτερο ήρθε το emoji(😘) με 49% καθώς η χρήση του θεωρείται ακατάλληλη στον χώρο εργασίας.

Το emoji είναι αρκετά εύκολο να παρεμηνευτεί αλλά οι λέξεις είναι λίγο πιο άμεσες. Το slang σε επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ακατάλληλη.

Μια από τις πιο συγκεχυμένες πτυχές της εργασιακής επικοινωνίας είναι ο τρόπος με τον οποίο αποσυνδέεστε σε ενα email. To “best” ειναι δημοφιλές. Οι ερωτηθέντες δεν ήταν πολύ διαχασμένοι σχετικά με τις πιο αντιεπαγγελματικές υπογραφές ωστόσο αυτές ήταν οι: Ta Ta (51%), Deuces (46%), I’m out (45%), Peace (39%), TTYL (37%), Later (36%), OK then (34%), Ciao (33%), Alright (32%) και Bye (32%).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS