ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αύξησε κατά 10 εκατομμύρια την ανταμοιβή που δίνεται σε όποιον παρέχει tips για hackers της Βόρειας Κορέας.

«Εάν έχετε πληροφορίες σχετικά με άτομα που σχετίζονται με hacking ομάδες του κυβερνοχώρου που συνδέονται με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας (όπως Andariel, APT38, Bluenoroff, Guardians of Peace, Kimsuky ή Lazarus Group) και που εμπλέκονται στη στόχευση σημαντικών υποδομών των ΗΠΑ παραβιάζοντας τον νόμο Computer Fraud and Abuse, μπορεί να δικαιούστε ανταμοιβή», αποκάλυψε το Υπουργείο την Τρίτη.

Αυτές οι ανταμοιβές φτάνουν έως και τα 5 εκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσε το Υπουργείο τον Μάρτιο για πληροφορίες σχετικά με τους υποστηριζόμενους από τη Βόρεια Κορέα hackers που στοχεύουν ανταλλαγές crypto και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουν τις παράνομες δραστηριότητες του Bορειοκορεατικού καθεστώτος.

Ένα μήνα αργότερα, το FBI συνέδεσε το μεγαλύτερο hack για crypto που έγινε ποτέ με δύο Βορειοκορεατικές ομάδες hacker, τους Lazarus και BlueNorOff (ή APT38), λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνοι για την κλοπή 620 εκατομμυρίων δολαρίων σε Ethereum από τη γέφυρα δικτύου Ronin του Axie Infinity.

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας
Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας

Δείτε επίσης: Η Βόρεια Κορέα είναι πιθανώς πίσω από το Horizon hack

Πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τη δραστηριότητα hacking της Βόρειας Κορέας σε μια κοινή συμβουλευτική που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, την Εσωτερική Ασφάλεια των ΗΠΑ και το FBI.

Εκείνη την εποχή, το Υπουργείο εξωτερικών πρόσθεσε σε μια συμβουλευτική Bορειοκορεάτικων απειλών κυβερνοχώρου ότι θα ανταμείβει με έως και 5 εκατομμύρια δολάρια οποιεσδήποτε συμβουλές σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα των hackers της Βόρειας Κορέας, εάν η συμβουλή οδηγεί στον εντοπισμό ή στη διακοπή παράνομων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την χώρα.

Εκστρατείες κυβερνοκλοπής και κατασκοπείας που στοχεύουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων έχουν αποδοθεί σε πολλές Βορειοκορεατικές ομάδες hacker στο παρελθόν.

«Αναπτύσσουν ένα ευρύ φάσμα εργαλείων malware σε όλο τον κόσμο για να ενεργοποιήσουν αυτές τις δραστηριότητες και εξελίσσονται σταδιακά και πιο γρήγορα», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ως μέρος της κακόβουλης δραστηριότητάς της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει προηγουμένως ότι hackers που συνδέονται με την Pyongyang έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες τακτικές για παράνομη αύξηση εσόδων, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών κλοπών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του κυβερνοχώρου, εκστρατειών crypto και εκβιασμών.

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας
Οι ΗΠΑ αυξάνουν την ανταμοιβή για tips για hackers της Βόρειας Κορέας

Δείτε επίσης: Βόρεια Κορέα: Νέα στελέχη ransomware συνδέονται με την κυβέρνηση

Τρία μέλη του Ομίλου Lazarus κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2021 για κλοπή 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιθέσεις με στόχο τράπεζες, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, εταιρείες crypto και άλλους οργανισμούς παγκοσμίως.

Το 2019, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρεις ομάδες hacker της Βόρειας Κορέας (Lazarus Group, Bluenoroff και Andariel) για διοχέτευση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που έκλεψαν σε κυβερνοεπιθέσεις στην κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Μια εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε επίσης την ίδια χρονιά ότι κρατικοί hackers της Βόρειας Κορέας είχαν κλέψει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις που στόχευαν τράπεζες και ανταλλακτήρια crypto παγκοσμίως.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κακόβουλη δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας με τη μορφή προηγούμενων ειδοποιήσεων που κυκλοφόρησαν μέσω του National Cyber Awareness System των ΗΠΑ είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS