ΑρχικήinetiOS 16: Παράπονα για μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

iOS 16: Παράπονα για μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

iOS 16 μπαταρία

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες κυκλοφόρησε το iOS 16, ωστόσο πολλοί χρήστες συνεχίζουν να παραπονιούνται ότι η ενημέρωση έχει επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone τους. Είναι σύνηθες να υπάρχει μια προσωρινή επίπτωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής μετά από μια ενημέρωση λογισμικού, αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά το πρόβλημα έχει διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο.

Δείτε επίσης: Πώς να καταργήσετε την αποστολή και να επεξεργαστείτε μηνύματα στο iOS 16

iOS 16: Επίπτωση στη μπαταρία

Όταν γίνεται μια ενημέρωση του iOS, επηρεάζεται συνήθως η μπαταρία του iPhone αμέσως μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το iOS κάνει κάποια πράγματα στο παρασκήνιο, όπως είναι η εκ νέου ευρετηρίαση αρχείων, φωτογραφιών, εφαρμογών και πολλά άλλα. Η επίπτωση είναι αξιοσημείωτη κατά τις ετήσιες εκδόσεις λογισμικού της Apple, όπως το iOS 16, επειδή πρόκειται για τεράστιες ενημερώσεις.

Έτσι, κάθε φορά σχεδόν που υπάρχει μια νέα έκδοση, εμφανίζονται παράπονα χρηστών σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως συνέβη τώρα με το iOS 16. Αλλά μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο, τα παράπονα συνήθως υποχωρούν. Αυτό δεν ισχύει φέτος, καθώς πολλοί χρήστες είναι πεπεισμένοι ότι το iOS 16 έχει καταστρέψει εντελώς τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone τους, αφού δύο εβδομάδες μετά λένε ότι έχουν ακόμα πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Οι δυνατότητες του iOS 16 ενισχύουν την ασφάλεια χρήστη

iPhone διάρκεια μπαταρίας

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως οι Reddit, TikTok και Twitter, έχουν γεμίσει με σχόλια από χιλιάδες απογοητευμένους χρήστες iPhone. Όλοι αυτοί οι χρήστες λένε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone τους έχει επηρεαστεί σημαντικά από την εγκατάσταση του iOS 16 και μετά.

Ένας χρήστης του Reddit σχολίασε ότι παρόλο που δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που χρησιμοποιεί το iPhone του και παρόλο που πολλές ώρες δεν το χρησιμοποιεί καθόλου λόγω δουλειάς, η μπαταρία πέφτει γρήγορα.

Άλλος χρήστης έγραψε: “Η μπαταρία στο 13 pro max αδειάζει σαν τρελή…. Ξέρω ότι χρειάζονται μερικές ημέρες για να είναι ξανά κανονικό το τηλέφωνο, αλλά έχει ήδη περάσει σχεδόν μια εβδομάδα. Σκέφτομαι να επιστρέψω στο 15.7, αλλά ίσως χρειαστώ κάποιες γνώμες πρώτα“.

Δείτε επίσης: Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Και φυσικά, κυκλοφορούν και πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη σκόπιμη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε παλαιότερα iPhone για να αυξηθούν οι πωλήσεις του νεότερου iPhone 14.

Η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τη συνεχιζόμενη επίδραση του iOS 16 στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το iOS 16.0.2 στο κοινό χωρίς καμία αναφορά σε βελτιώσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Το iOS 16.1 βρίσκεται επίσης σε δοκιμή beta.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS