ΑρχικήHow ToΤρόποι για να βελτιώσετε τις ειδοποιήσεις στο Android

Τρόποι για να βελτιώσετε τις ειδοποιήσεις στο Android

Οι ειδοποιήσεις του Android σε σύγκριση με του iPhone είναι “λιγότερο ενοχλητικές”, αλλά σίγουρα δεν είναι τέλειες. Μπορείτε να τις βελτιώσετε με μερικές από τις ενσωματωμένες λειτουργίες του Android. Θα σας δείξουμε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε καλύτερο έλεγχο των ειδοποιήσεων σας.

Δείτε επίσης: 7 λειτουργίες iPhone που πρέπει να υιοθετήσει και το Android

android ειδοποιήσεις

Δείτε το ιστορικό των ειδοποιήσεών σας

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα σχετικά με τις ειδοποιήσεις είναι η κατά λάθος απόρριψή τους. Από ποια εφαρμογή ήταν; Σου ξέφυγε κάτι σημαντικό; Πώς μπορείτε να το βρείτε ξανά; Εκεί μπαίνει το Notification History.

Το Notification History είναι ένα αρχείο καταγραφής όλων των ειδοποιήσεων που έχουν εμφανιστεί στη συσκευή σας τις τελευταίες 24 ώρες. Δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή για κάποιο λόγο, επομένως θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Πότε πρέπει να εκκαθαρίσετε την cache μιας εφαρμογής Android

Απόκρυψη εικονιδίων ειδοποιήσεων από το Status Bar

Το κορυφαίο στολίδι των ειδοποιήσεων Android είναι το Status Bar και το “notification shade”. Μπορείτε εύκολα να δείτε ποιες ειδοποιήσεις έχετε και να σύρετε προς τα κάτω για να τις διαβάσετε. Ωστόσο, μπορεί να μην θέλετε κάθε εφαρμογή να προσθέτει ένα εικονίδιο εκεί επάνω.

Για εκείνες τις εφαρμογές που δεν είναι τόσο σημαντικές, μπορείτε απλώς να αποκρύψετε το εικονίδιο ειδοποίησης από τη γραμμή κατάστασης. Η ειδοποίηση εξακολουθεί να υπάρχει όταν σύρετε προς τα κάτω, αλλά τώρα είναι χαμηλότερης προτεραιότητας.

Διακοπή ειδοποιήσεων από το Popping Up

Από προεπιλογή, οι περισσότερες ειδοποιήσεις Android θα “σκάσουν” στην οθόνη. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορεί να παρεμποδίσουν και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για μη σημαντικές εφαρμογές. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το απενεργοποιήσετε.

Όταν απενεργοποιείτε το “Pop on screen”, η ειδοποίηση θα εμφανίζεται μόνο ως εικονίδιο στο status bar. Δεν θα δείτε το πλήρες αναδυόμενο παράθυρο με τα περιεχόμενα της ειδοποίησης. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ειδοποιήσεις χαμηλής προτεραιότητας.

Απόκρυψη ευαίσθητων ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος

android ειδοποιήσεις

Η οθόνη κλειδώματος είναι το παράθυρο στο Android τηλέφωνό σας. Ακόμα κι αν είναι κλειδωμένο, οι χρήστες μπορούν να δουν τις ειδοποιήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκρύψετε το περιεχόμενο και να συνεχίσετε να βλέπετε την ειδοποίηση.

Το Android σάς δίνει δύο επιλογές για αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε όλες τις “Ευαίσθητες ειδοποιήσεις”, οι οποίες καθορίζονται από το Android, επομένως δεν υπάρχει πολύς έλεγχος. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε για μεμονωμένες εφαρμογές.

Λάβετε υπενθυμίσεις για ειδοποιήσεις

Τι γίνεται αν ο στόχος σας δεν είναι να μειώσετε ή να αφαιρέσετε τις ειδοποιήσεις, αλλά να τις θυμάστε για αργότερα; Το Android σάς επιτρέπει να “αναβάλλετε” τις ειδοποιήσεις —όπως ακριβώς τα email στο Gmail— ώστε να μπορείτε να τις υπενθυμίζετε αργότερα.

Η αναβολή μιας ειδοποίησης απλώς την αποκρύπτει για την επιλεγμένη χρονική περίοδο και στη συνέχεια την εμφανίζει ξανά στο τηλέφωνό σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αφαιρέσετε κατά λάθος την ειδοποίηση ή δεν θα την ξεχάσετε στο status bar σας.

Αποκλεισμός ειδοποιήσεων για το Focus Time

android ειδοποιήσεις

Όταν οι ειδοποιήσεις αποσπούν υπερβολικά την προσοχή, το Focus Time είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές που σας αποσπούν την προσοχή και, στη συνέχεια, να τις αποκλείσετε προσωρινά.

Το Focus Time είναι παρόμοιο με τη λειτουργία Do Not Disturb, αλλά προορίζεται να χρησιμοποιείται περισσότερο κατά παραγγελία. Επίσης, το Focus Mode αποκλείει μόνο εφαρμογές, δεν έχει τη δυνατότητα να αποκλείει κλήσεις ή μηνύματα από συγκεκριμένα άτομα.

Οι ειδοποιήσεις Android είναι γενικά αρκετά καλές αλλά σίγουρα υπάρχουν στιγμές που θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο των ειδοποιήσεων σας. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας να γίνεται σημείο συνεχούς απόσπασης της προσοχής.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS