6 εφαρμογές για την επικοινωνία γονέων-εκπαιδευτικών

επικοινωνίαΗ επικοινωνία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών είναι ένα βασικό συστατικό για την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας. Όταν οι γονείς και οι δάσκαλοι βρίσκονται σε επικοινωνία, μπορούν να έχουν γνώση των επιτευγμάτων του παιδιού, πιθανών προβλημάτων συμπεριφοράς, θεμάτων υγείας και πολλών άλλων.

Δυστυχώς, ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι μαθητές ξεχνούν να μεταφέρουν κάποιες πληροφορίες στους γονείς τους. Ή μπορεί να έχουν δυσκολία στο να τις θυμούνται σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά οι γονείς λαμβάνουν ανακριβή μηνύματα. Μερικές φορές, η κακή επικοινωνία σημαίνει επίσης ότι τα παιδιά χάνουν ευκαιρίες. Για παράδειγμα, οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό, σε καθορισμένη ημερομηνία, για μια σχολική εκδρομή. Ή ένας προπονητής ποδοσφαίρου μπορεί να απαιτήσει από τους γονείς να υποβάλουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες εξετάσεις για να επιβεβαιώσουν ότι είναι σε θέση να ασχοληθούν με το άθλημα.

Αυτό το στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας. Οι εφαρμογές για την επικοινωνία γονέων-δασκάλων βοηθούν σε όλες αυτές τις καταστάσεις και σε πολλές άλλες. Ακολουθούν μερικές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Δωρεάν εφαρμογές

Talking Points

Το Talking Points είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας που προσπαθεί να δώσει τέλος στα γλωσσικά εμπόδια μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Αυτά τα εμπόδια μπορούν να καταστείλουν τις προσπάθειες για ενημέρωση και υποβολή ερωτήσεων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εισάγουν μηνύματα στα αγγλικά και να αφήσουν την εφαρμογή να τα μεταφράζει σε δεκάδες γλώσσες. Στη συνέχεια, οι παραλήπτες, που δεν μιλούν αγγλικά, μπορούν να απαντήσουν στη μητρική τους γλώσσα.

Η εφαρμογή προσφέρει λειτουργίες που μοιάζουν με μηνύματα κειμένου. Δεν χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί να καταφεύγουν στη Μετάφραση της Google ή σε άλλες μεθόδους. Παρόλο που αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν, διαθέτει επίσης κάποιες λειτουργίες, για τις οποίες πρέπει να πληρώσετε. (Προσφέρεται για iOS και Android)

Bloomz

Το Bloomz είναι μια πολυ-λειτουργική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με ό,τι γίνεται στην τάξη ή να τους στέλνουν υπενθυμίσεις σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν. Υπάρχει επίσης μια ενότητα «παρακολούθησης συμπεριφοράς» καθώς και δυνατότητα  να δείχνουν οι εκπαιδευτικοί εργασίες που γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Επίσης, όταν οι καθηγητές στέλνουν μηνύματα σε γονείς, δεν χρειάζεται να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτή η εφαρμογή παρέχει βασικές λειτουργίες δωρεάν, αλλά υπάρχουν και διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής. (Προσφέρεται για iOS και Android)

Remind

Όπως και η εφαρμογή ” Talking Points”, το Remind επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να μεταφράζουν μηνύματα σε δεκάδες γλώσσες. Ωστόσο, κάνει ένα βήμα παραπάνω αφού επιτρέπει την αποστολή αρχείων PDF, φωτογραφιών και φωνητικών μηνυμάτων. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άτομα ή ομάδες. Η τελευταία επιλογή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τις περιπτώσεις που ο εκπαιδευτικός θέλει να κάνει μια ενημέρωση σχετικά με όλη την τάξη. Ένα μειονέκτημα που συνδέεται με το Remind είναι ότι προσφέρει μονόδρομη επικοινωνία- οι γονείς δεν μπορούν να απαντήσουν στα μηνύματα. (Προσφέρεται για iOS και Android)

Εφαρμογές επί πληρωμή

ParentSquare

Το ParentSquare παρέχει έναν ασφαλή τρόπο για τους γονείς και τους δασκάλους να μιλάνε ο ένας στον άλλο για τα σχολικά happenings. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιράζονται events ή αρχεία ημερολογίου, καθώς και να συμμετέχουν σε ιδιωτικές συνομιλίες με τους γονείς των μαθητών τους. Υπάρχει επίσης ένας γονικός κατάλογος που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν τα στοιχεία τους είτε ορατά είτε κρυμμένα. Θα μπορούσε να βοηθήσει τους ενήλικες να συνδεθούν μεταξύ τους και να προωθήσουν συλλογικά τη μαθησιακή διαδικασία σε ένα σχολείο.

Υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης δοκιμής και επιλογές κόστους μετά από εγγραφή για demo προϊόντων. Οι εφαρμογές είναι δωρεάν για λήψη. (Προσφέρεται για iOS και Android)

Additio EdVoice

Αυτή η εφαρμογή δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά πολλές από τις λειτουργίες της απευθύνονται σε αυτές τις ομάδες. Τα μηνύματα μεταφέρονται σε τηλέφωνα που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή.

Το EdVoice προωθεί μηνύματα σε πραγματικό χρόνο. Είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων που σχετίζονται με μια ολόκληρη περιοχή ή σχολείο ή με μεμονωμένες τάξεις. Οι πληροφορίες τιμολόγησης παρέχονται όταν οι χρήστες ζητούν app demos. (Προσφέρεται για iOS και Android, κάτω από το όνομα Additio)

SchoolMessenger

Το SchoolMessenger είναι κάτι παραπάνω από μια εφαρμογή άμεσης επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Έχει επίσης επιλογή «πρόσθετων στοιχείων», όπως ειδοποίηση ότι το παιδί έφτασε στο σχολείο με ασφάλεια. Επιπλέον, η εφαρμογή αποθηκεύει διάφορα είδη πληροφοριών για τους μαθητές, παρέχοντας στους γονείς τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτές. (Προσφέρεται για iOS και Android)

Η τεχνολογία κάνει την επικοινωνία γονέα-καθηγητή πιο ομαλή από ποτέ.

Αυτές οι εφαρμογές σηματοδοτούν το τέλος των χαμένων σημειώσεων που ήταν γραμμένες  σε χαρτί και επιτρέπουν την ύπαρξη περισσότερων διευκρινίσεων μεταξύ εκπαιδευτικού, παιδιού και γονέων.